baka zna najbolje

Talijanske none znaju kako postići savršeno čist dom: Evo njihovih trikova i savjeta

 Unsplash
Ako imate dovoljno sreće da imate talijansku rodbinu, onda ste vjerojatno upoznati sa starim savjetima i trikovima koji su odlični

Talijani nisu samo poznati po besprijekornim vinima i vještinama kuhanja, već su i prilično poznati po svojim divno čistim domovima. Ako imate dovoljno sreće da imate talijansku rodbinu, onda ste vjerojatno upoznati sa starim savjetima i trikovima kako održavati dom mirisnim i besprijekorno čistim. Evo što kažu talijanske none o čišćenju

image
Unsplash

Koristite majonezu za uklanjanje vodenih prstenova s ​​drva

Još jedan razlog da majonezu stalno držite u hladnjaku: ulje u ovom uobičajenom dodatku hrani prodire u vlagu, uklanjajući dosadne prstenove vode s drva. Dovoljno je prekriti vodene kolutove na drvenom stolu s malo majoneze, ostaviti da odstoji nekoliko sati i očistiti suhom krpom.

image
HELIN LOIK-TOMSON/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Koristite bijeli ocat za sve

Mislimo da već svi znaju da bijeli ocat sve čisti. Možda ste već znali da je ocat učinkovito sredstvo za čišćenje, ali jeste li znali da također uklanja plijesan, masnoću, mrlje i još mnogo toga? Evo samo nekoliko načina na koje ocat možete koristiti u svom domu: za čišćenje prozora, uklanjanje kamenca s kuhala za vodu, uklanjanje nakupina na slavinama i uklanjanje trajnih mirisa hrane. Prilike su bezbrojne.

Pomiješajte puder i deterdžent za suđe za uklanjanje mrlja od ulja na rublju

Deterdžent za suđe je možda vaše rješenje za uklanjanje masnoće s posuđa, ali jeste li znali da je to i učinkovit način uklanjanja mrlja od ulja s odjeće? Jedna talijanska baka predlaže da se to spoji s drugim uobičajenim kućanskim predmetom: Mrlje od ulja na odjeći nestaju ako pomiješate prah pudera i deterdžent za pranje posuđa, stvorite pastu i nanesite ju na mrlju, a zatim pustite da odstoji nekoliko minuta prije nego odjeću bacite na pranje”.

image
.
MARIDAV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Sudoper od nehrđajućeg čelika očistite WD-40

To je neophodno za škripava vrata, ali nekoliko talijanskih baka preporučuje i također se zaklinje na WD-40 za čišćenje sudopera od nehrđajućeg čelika. Raspršite WD-40 po sudoperu, a zatim ga izribajte s vodom. Operite sudoper deterdžentom za suđe kako biste uklonili sve ostatke.

Perite pod na rukama i koljenima

Brisači i metle su dobri i to stoji, ali nekolicina talijanskih baka rekla je da se stvarno morate spustiti na ruke i koljena da biste posao uspješno odradili. Moći ćete doći do svih pukotina, fuga i nećete propustiti nijedno mjesto.

image
FOTOSTORM/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kao univerzalno sredstvo za čišćenje koristite alkohol

Jedna prabaka zaklela se u ovaj „uradi sam” univerzalni čistač. Jednostavno pomiješajte 5 litara vode, jednu bocu alkohola i dvije žlice deterdženta za suđe; dodajte u bočicu s raspršivačem; i upotrijebite ga za čišćenje radnih stolova i podova.

Dodajte jabučni ocat u perilicu posuđa za sjajne čaše

Možda ste za dodatni sjaj već prije upotrijebili bijeli ocat u perilici posuđa, ali talijanske bake sugeriraju jabučni ocat kao alternativu. Dovoljno je napuniti posudu ili šalicu jabučnim octom i staviti je u perilicu posuđa prije nego što pokrenete pranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:17