NEKA PRVI DOJAM BUDE DOBITAN!

Top najboljih dizajnerskih ideja za uređenje hodnika u vašem domu

Hodnik je prva prostorija u domu u koju ulazimo pa ju je, kao takvu, potrebno urediti na odgovarajući način. Evo kako

Bez obzira na to imate li veliki hodnik ili tek skučeno predsoblje, hodnik je uistinu prostor koji uvijek možete urediti tako da postane lijep uvod u ostatak vašeg stana ili kuće. Kombinacija boja i dekora, poneki detalj koji ostavlja bez daha, ormarići ili tek nekoliko dekorativnih vješalica za odjeću osnovni su komadi koji vam trebaju kako bi vaš hodnik izgledao lijepo i privlačno. Kako bismo vam pomogli u uređenju, donosimo vam dizajnerska rješenja za sve, eventualne nedoumice koje vas muče pri uređenju hodnika.

1. Rješenje za mali hodnik

Uređenje hodnika nikad nije jednostavan zadatak, naročito ako raspolažete skučenijim prostorom. U tom se slučaju možete naći u nedoumici za koje se elemente, namještaj i ostale detalje odlučiti, a da pritom vaš hodnik ne izgleda pretrpano ili neuredno. Za sve one koji imaju male ili nepostojeće ulaze, još uvijek je moguće stvoriti područje koje djeluje kao 'zona slijetanja' u vašem domu.

Foto: My Domaine.com

U ovom hodniku s potpisom Lindsey Brooke Designa, prazni zid ima svrhu te uz pomoć teksturiranog stolca, hrpe knjiga, biljke i umjetničkih djela stvara potpuno zanimljiv, ali i privlačan ambijent.

Ako trebate više prostora za pohranu stvari u već ionako malo hodniku, nabavite košaru ili pak 'plutajuću' policu. Osim toga, kao zanimljiv trik u hodniku također možete dodati vješalicu ili više njih za vašu jaknu, šešir ili šal.

2. Rješenje za minimalističko uređenje hodnika

Ako ste ljubitelj minimalizma i upravo je to stil uređenja koji ste odabrali za svoj dom, najvjerojatnije ste se našli u problemu kako urediti, odnosno koje elemente odabrati za uređenje hodnika. Iako se ovaj zadatak čini kompliciran, to ne mora nužno biti tako.

Foto: My Domaine.com

Prvo i najvažnije pravilo kod minimalizma je sljedeće: 'Manje je više'. I upravo se toga dizajneri interijera drže kad je riječ o uređenju minimalističkog doma, bez obzira na to radi li se o kuhinji, kupaonici ili, kao u ovom slučaju, hodniku. U ovom je slučaju idealno rješenje izbor multifukcionalnog namještaja, odnosno elementi koji imaju nekoliko različitih funkcija, a pritom štede prostor.

3. Rješenje koje pridonosi funkciji i stilu hodnika

Ako ste jedni od onih vlasnika stana ili kuće koji žele da njihov hodnik bude praktičan i funkcionalan, ali usput bude uređen u stilu koji će osvajati na prvi pogled - ovo je idealno rješenje za vas. Naime, kao savršen primjer može vam poslužiti ovaj topli i ugodni hodnik u nastavku.

Foto: My Domaine.com

Obratite pozornost na detalje u ovom hodniku i njegovom uređenju. Dekorativni stolić ima ladicu za pohranu suvišnih stvari, a zdjela služi kao držač ključeva i novčanika. Sve ostale stavke u prostoru samo dodatno nadopunjuju prisutne teksture i boje, što pomaže da se ulazna vrata uklope s ostatkom dizajna kuće.

4. Rješenje za hodnik velike kvadrature

Nisu samo mali prostori teški za dekoriranje, jednako velike probleme stvaraju i oni veći. Naime, željeli biste dekorirati svoj hodnik, ali ne znate što uključiti u postojeći prostor, a da pritom ne pretjerate? Ne brinite, postoji rješenje.

Foto: My Domaine.com

Ako imate dovoljno slobodnog prostora u hodniku, najprije se dobro pobrinite da pronađete namještaj koji će ga proporcionalno ispuniti. Masivniji komadi namještaja u ovom hodniku izgledaju uravnoteženi s obzirom na to kakva je veličina hodnika. Uz to, složene kutije poput ovih mogu vam osigurati 'skrivenu' pohranu onih stvari koje ne želite pokazivati ​​svaki dan ili ih koristite rijetko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 06:04