DOBRO I ZA AUTOMOBILE

Trebaju vam samo 2 minute svako jutro i 1 euro kako biste se u riješili kondenzacije

 /SHUTTERSTOCK

Dolazak zime donosi i lijepa druženja, kuhano vino, darove i... kondenzaciju, koja pak može dovesti do razvoja plijesni. Prema istraživanju ovo je problem u mnogim kućanstvima, u Velikoj Britaniji čak 58 % kućanstava se bori s vlagom, plijesni i/ili pretjeranom hladnoćom - to je nevjerojatnih 2,7 milijuna domova, prenosi The Sun.

Osim narušavanja estetika doma, plijesan čak može i smanjiti vrijednost vaše imovine i iznimno loše utjecati na zdravlje. Izlaganje i udisanje spora plijesni može uzrokovati niz problema, uključujući kihanje, curenje nosa, crvene oči i osip na koži. Posebno su ranjivi ljudi s respiratornim problemima, respiratornim infekcijama, alergijama ili astmom, kao i bebe i starije osobe.

Srećom, jedna stručnjakinja za čišćenje, priskočila je u pomoć s nekoliko savjeta i trikova za otklanjanje problema - a prema njezinim riječima, postoji jedan zadatak koji biste trebali obaviti svako jutro. Stručnjak za čišćenje preporučila je da obrišete mokre prozore čim ustanete, po mogućnosti kvalitetnom krpom od mikrovlakana, a potom malo malo otvorite prozore.

Objasnila je u svom videu na TikToku: ‘‘Možete se stvoriti plijesan koja se počinje pojavljivati oko okvira prozora. Ako se radi o drvu, ono može početi upijati u vlagu i plijesan i dobiti neugodan miris.

Neka vam svako jutro bude prioritet obilaziti kuću s krpama od mikrovlakana. Nakon što se svi prozori osuše, Lynsey je savjetovala da nastavite proces s jednostavnim trikom, a sve što vam treba je malo deterdženta za pranje posuđa. Stavite doslovno samo kap deterdženta na krpu od mikrovlakana i prebrišite prozore,

Prema riječima stručnjakinje, koja objavljuje pod korisničkim imenom @lynsey_queenofclean, ovaj postupak stvorit će barijeru koja će spriječiti da se voda lijepi na vaše prozore. Lagani trik je toliko učinkovit da ga čak i njezina mama još uvijek koristi - a Lynseyina baka također se kune u njega.

‘‘Nekoliko instruktora vožnje mi je poslalo poruku i reklo da je to ono što rade kako bi spriječili da automobili ujutro budu vlažni iznutra.‘‘

Stotine entuzijasta oko čišćenja na platformi požurili su u komentarima kako bi zahvalili profesionalki i podijelili svoja razmišljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 06:50