Proširite svoj ormar...

Trendi vješalica od drva i kože

 

Borite se za svaki centimeter prostora u svom ormaru i više ne znate ni sami gdje biste podložili neke stvari, pogotovo kada je riječ o odjeći koju ste već nosili, ne želite ju vratiti u ormar, a opet nije ni za pranje? Vječno slažete odjeću, kopate i pročišćavate i nikako da smislite sustav koji će vam doista odgovarati?


Razmislite dobro jeste li zaista uzeli u obzir sve slobodne površine u svojoj sobi. Na zid postavite efektne ljestve na koje možete vješati odjeću, šešire, torbe i druge modne dodatke! Za ovaj elegantan način prenamjene slobodnog prostora zida, poleđine vrata ormara ili pak vrata od same prostorije trebaju vam kožne trake, drvene i metalne šipke i malo strpljenja.

Potreban materijal

spravica za bušenje rupa
24 zakovice
metar
4 drvene šipke 60 cm dužine, 2,5 cm promjera (u primjeru iskorištene tri drvene i jedna bakrena šipka)
kožne vrpce dužine 130 cm
olovka

Postavite četiri kožne trake jednu kraj druge i okvirno odredite gdje ćete postaviti šipke. Potom metrom izmjerite i obilježite točna mjesta gdje će doći zakovice pa probušite rupe duž svih traka.

U primjeru su za svaki prorez iskorištene ukupno četiri zakovice koje izgledaju efektno. Nemojte zaboraviti da prostor gdje ćete umetnuti šipke mora biti malo širi. Primjerice, ako je promjer vaše šipke 2,5 cm, prorez mora biti širok oko 4 cm.

Same šipke ovdje su raspoređene na udaljenost od 30 cm, no možete se poigrati njihovim rasporedom ovisno o tome što vam izgleda ljepše i kakve su vam potrebe.


Jednom kad spojite dvije po dvije trake zakovicama, umetnite šipke i gotovi ste! Na zid ili vrata postavite dvije kuke ili objesite ljestve sa stropa.


Izvor: A Pair and A Spare

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:00