morska atmosfera

Trendovi koji će vladati ovog ljeta

Već s nestrpljenjem čekamo ljetne godišnje odmore i maštamo o odmoru na našoj predivnoj obali, smješteni u dubokom hladu s osvježavajućim napitkom u jednoj i dobrom knjigom u drugoj ruci. Pritom se, naravno, zamišljamo na terasi predivne kuće u prvom redu uz plažu s opuštenim i prozračnim uređenjem idealnim za duge ljetne dane. Povratak u stvarnost vraća nas u urede i svakodnevnu rutinu, kao i naš dom na koji smo navikli, udoban i poznat, ali spreman za osvježenje. Ako još niste pripremili svoj dom za ljeto, maknuli teške tkanine i preuredili ga kako bi odražavao predivne dane koji nam dolaze, sada je pravi trenutak! Pritom možete unijeti u njega i dašak morske atmosfere i obale kako bi vas podsjećao na bezbrižnost godišnjih odmora. Evo kako stvoriti uređenje koje bi savršeno pristajalo kući na moru, a odlično će izgledati i u vašem domu!



Boje

Nemojte komplicirati, ljeto je osunčano, svijetlo i radosno pa neka boje vašeg doma to odražavaju! Neizbježnu bijelu osnovu nadogradite nijansama morske i tirkizne plave, a nemojte zaboraviti i na neutralne boje pijeska!

Svjetlost

Jedan od najvažnijih elemenata uređenja kuće na moru svakako je količina prirodnog svjetla! Zamijenite teške zavjese laganim i prozračnim tkaninama koje će vam svejedno omogućiti privatnost i sakriti vas od znatiželjnih pogleda, a koje će pritom propuštati maksimalnu količinu predivnog sunčeva svjetla koji puni energijom.


Morski simboli

Ukrasite svoj dom različitim morskim simbolima poput ribica, zvjezdača, školjaka, ali i neizbježnih brodića te motiva sidra!


Uže

Još jedan lijep detalj koji podsjeća na plažu je uže! Osim što vam može poslužiti da unesete malo teksture u svoj dom, uže vam može biti korisno i na brojne druge načine - iskoristite ga za vezanje zavjesa, kao zamjenu za klasične ručkice, ispletite od užeta držač za teglu za cvijeće i tako dalje. Pustite mašti na volju!


Drvo

Od naplavina do klasičnih drvenih dasaka, drvo će unijeti dozu prirodnosti u vaš interijer. Iskoristite grane za vješanje biljaka u svome domu kao u ovom primjeru, postavite drvene daske na zid kako biste dobili rustikalniji izgled prostorije ili jednostavno osvježite stari komad namještaja.

Pijesak

Donesite s godišnjeg odmora malo pijeska u bočici pa ga iskoristite za stvaranje dekoracija u prozirnim staklenim posudama. Neka vam pijesak posluži kao podloga na koju ćete potom ubaciti školjke i kamenčiće zanimljiva izgleda koje ste pronašli tijekom šetnje plažom.

Daska za surfanje

Čak i ako niste veliki ljubitelj vodenih sportova, dasku za surfanje možete uklopiti u svoj interijer kao odličan detalj. Postavite je na zid i dodajte kukice za vješanje kaputa, a na primjeru u nastavku daska je iskorištena za stvaranje zanimljivog šanka.

Biljke

Svježinu morskog krajolika možete rekreirati dodavanjem biljaka u svoj prostor koje će svakodnevno pročišćavati zrak u vašem domu. Ako niste baš spretni vrtlari, uvijek možete pokušati s izdržljivim sukulentima i dobrim starim kaktusom.

Mreža

Mreža u interijeru podsjeća na more, ribolov, barke i uživanje. Objesite klasičnu mrežu na zid i iskoristite je za vješanje biljaka ili je pretvorite u viseću ležaljku na svojoj terasi.

Jastučići

Udobnost je svakako prioritet kad smo na odmoru, a što je udobnije od gomile jastučića razbacanih naokolo? Svijetle tkanine, pastelne boje i morski uzorci bit će idealan dodatak vašem uređenju

Izvor: Nerds.co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:05