stručni savjet

Imate osjećaj da vaš dom izgleda manji nego što zapravo jest? Bacite pogled na ove tri stvari!

 Unsplash
Demond McClellan, trgovac nekretninama i agent za iznajmljivanje, ima nekoliko savjeta za sve one koji žele učiniti svoj stan većim

Bez obzira živite li u malom stanu ili se osjećate preplavljeni ogromnom količinom stvari u njemu, izvlačenje najvećeg potencijala vašeg prostora zaslužuje malo dodatne pažnje.

Demond McClellan, trgovac nekretninama i agent za iznajmljivanje u eXp Realty, ima nekoliko savjeta za sve one koji žele učiniti svoj stan većim. "Kad klijent pokušava maksimizirati svoj prostor, uvijek mu savjetujem da ima na umu tri stvari: odjeću, nered i kauče", kaže. U nastavku doznajte kako zbog ovih stvari vaš prostor izgleda manjim - i kako možete povratiti neke od svojih kvadratnih metara.

image
Unsplash

Odjeća

Smiješna stvar kod odjeće je to što ima izvanrednu sposobnost pronalaska puta prema vani čak i iz najbolje uređenog ormara. Unatoč vašim naporima da ju zadržite složenu i skrivenu, ponekad odjeća postaje žarište prostorije, posebno soba u kojima ne bi trebala biti.

McClellan savjetuje da osigurate da odjeća uvijek ima svoj vlastiti definirani prostor. "Što znači, pripazite da imate dovoljno prostora u ormaru ili spremišta za odjeću, jer su to prve stvari koje lako izgube svoje mjesto i čine prostor neurednim", objašnjava. Za one kojima nedostaje ogroman ormar, postoji dosta načina da u svoj dom ugrade više prostora za pohranu, od diskretnih ladica za odlaganje ispod kreveta do dramatičnijih polica.

image
Unsplash

Nered

"Ograničite i uklonite nered, poput novina, neželjene pošte i kutija dostave", kaže McClellan.

Ne samo da uklanjanje dodataka može učiniti vaš prostor većim, već također može eliminirati osjećaj stresa kad pogledate svoj prostor. Međutim, manje stvari ne znači da biste trebali odmah nakon čitanja baciti sve svoje voljene knjige, sitnice i reciklirati svoje novine. Ima mjesta za fleksibilnost; naime, da zadržite stvari u kojima uživate ili ih često koristite, a one koje ne donirate ili bacite.

Za predmete koje čuvate, budite sigurni da ste im postavili "dom", kaže McClellan. Na primjer, ako svoje kutije i ambalažu ne bacite odmah, razmislite o tome da ih ostavite blizu zatvorenog smeća ili kante za recikliranje, umjesto da ih razbacujete po stanu.

image
Unsplash

Kauči

"Napokon, razmislite o svom namještaju", objašnjava McClellan. "Ne kupujte preveliki namještaj za sobu - posebno kauč ili TV. Zbog toga soba može izgledati pretrpano i zagušeno. "

Odabir namještaja prave veličine može biti izazov ako se selite u novi prostor i još nemate točne izmjere. Zato je važno izmjeriti prostor prije naručivanja namještaja. Na taj način možete odabrati komade koji najbolje odgovaraju vašem prostoru i izbjeći dojam prenatrpanosti koja dobro izgleda u salonima namještaja, ali ne i u vašoj dnevnoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:37