pogledajte video

Trik hotelskih čistačica: ‘Ovako ćete najbolje i najbrže ukloniti mrlje i ubiti bakterije s madraca‘

 /SHUTTERSTOCK

S vremenom domaćice nauče mnoge trikove za čišćenje doma, uključujući i teško dostupna mjesta i materijale koji se teže čiste. No, za neke stvari nam se čini da nema rješenja, poput madraca na krevetu.

Kako vrijeme prolazi, korištenje madraca stvara mrlje na madracu, a o bakterijama da i ne govorimo. Uostalom, ako znamo da posteljinu treba mijenjati barem jednom tjedno, kako je moguće da netko misli da je normalno nikad ne čistiti madrac?

Jedna je žena na Instagramu otkrila trik kojim redovito čisti svoj madrac, a tvrdi da je ovaj trik naučila od prijateljice koja je radila kao čistačica u jednom hotelu.

Pogledajte video!

Vjerojatno već imate sve što vam treba u kući: 2 žlice sode bikarbone, 1 žlicu paste za zube, 1 punu kapu tekućeg deterdženta za rublje, 4 žlice 4-postotnog vodikovog peroksida (poput onog koji se koristi za bojanje kose) i mali vrč od vode. Pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli, a zatim dobro natopite ručnik srednje veličine. Iscijedite višak tekućine, a zatim raširite ručnik i njime omotajte peglu. Zatim peglom "istrljajte" mrlje po cijelom madracu, prenosi Mondo.

Žena tvrdi da tako održava madrac čistim te da ovaj proizvod istovremeno uklanja mrlje i ubija bakterije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 13:16