JEFTINO RJEŠENJE

Trik koji koriste u muzejima, a pomaže spriječiti lomljenje staklenih i keramičkih dekoracija

 AMAZON
Muzeji i umjetničke galerije imaju rješenje - jer svaki ima svoj udio dragocjenih vrijednosti i ujedno gustog prometa

Postoji uobičajena zabluda da ako imate djecu ili kućne ljubimce, ne možete imati lijepe stvari. U redu, možda ne želite kupiti bijeli kauč ili bilo što što je osjetljivo, ali svejedno možete postići da vaš prostor izgleda elegantno. Čak vas ni najrazuzdaniji cimeri ne bi trebali spriječiti da ponosno pokažete svoj omiljeni dekor! I da, to uključuje krhke i lomljive predmete za koje ste se oduvijek bojali da bi se mogli prevrnuti. Muzeji i umjetničke galerije imaju rješenje - jer svaki ima svoj udio dragocjenih vrijednosti i ujedno gustog prometa. Najbolji dio je što njihov trik možete upotrijebiti za samo nekoliko eura uz pomoć ljepljivog pribora. Iako bi vas riječ "ljepljivo" mogla natjerati da pomislite na ljigavu, šarenu i nimalo ukusnu tvar, ovaj proizvod je potpuno nevidljiv i djeluje kao iz snova. Ne sumnjamo da ćete biti zadivljeni!

image
AMAZON

Ovaj pribor uobičajeno sadrži četiri velika štapića po pakiranju, a sve što trebate učiniti je otkinuti malu količinu (predlažemo da je pogledate okom ovisno o veličini vašeg ukrasnog komada) i zalijepiti je na dno vaze, žardinjere, čaše za vino ili keramička figurica. Doista, ljepljivi komadić možete staviti na bilo što — neće se vidjeti niti ostaviti mrlju na vašim stvarima. Zatim stavite lomljivi predmet na policu kao i inače i eto ga!

image
AMAZON

Urednica Apartmen Therapy-a Tamara, vlasnica dviju energičnih mačkica, može osobno potvrditi tu činjenicu. "Kada sam prošle godine prvi put dobila svoje mačiće, nisam shvaćala koliko će moji krhki ukrasni predmeti biti u opasnosti dok se oni igraju", rekla je. "Nisam željela žrtvovati svoje šik predmete, pa me Google pretraga dovela do muzejskog ljepila, koje mi je u biti promijenilo život. Više se ne moram brinuti o tome da će se dragocjene vaze prevrnuti - i sviđa mi se što se može ukloniti."

image
AMAZON

Ljepilo se može pronaći na Amazonu gdje drugi kupci tvrde da ga koriste i u druge svrhe. "Koristio sam ga za vješanje fotografija za koje znam da ću ih htjeti često premještati", napisao je jedan recenzent. "Izvrsno je za lagano vješanje i jednostavno za korištenje. Nije neuredno ili masno i ne ostavlja tragove." Ne samo da je kit jeftin, već će vam dugoročno uštedjeti mnogo novca jer nećete morati mijenjati svoj dekor (osim ako to stvarno želite).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:08