Ukrasi nisu potrebni

Trik s lampicama koji sigurno niste znali: Detalj koji čini veliku razliku

 Balsam Hill
Tajna dobro osvijetljenog bora leži u samom postupku postavljanja lampica

Blagdanski ugođaj bez lampica, ako nas pitate, nije blagdanski. Dobro postavljene lampice u domu, baš poput rasvjete, svaki će prostor učiniti magičnim. Možemo ih postaviti oko vrata, prozora, uz rub zida, ormara, ali najefektnije dakako izgledaju na božićnom drvcu gdje moraju biti savršeno postavljene, što nije nimalo jednostavno s obzirom na različite vrste drvca, skrivene slojeve i bezbroj svjetlosnih opcija dostupnih na tržištu. Srećom, ovdje smo da vam pomognemo i otkrijemo jedan trik koji će zajamčeno istaknuti drvce i iskoristiti sav potencijal vaših lampica. Vremenski će vam oduzeti malo više vremena, ali vjerujte nam, rezultat je zapanjujuć, a upravo to i želite, zar ne?

image
AARON BENGOCHEA

Provjera lampica

Nema ništa gore od razbijenih, istrošenih ili nedovoljno lampica koje prije postavljanja niste provjerili pa cijeli postupak morate ponoviti. Stoga je bitno da prvo provjerite, da li vam svi nizovi rade i da li imate dovoljno lampica za vaše ovogodišnje drvce?

image
AARON BENGOCHEA

Postoji formula

Većina stručnjaka se slaže da je za savršeno osvijetljen standardni bor od 1,50 m potrebno 1000 lampica. Stablo od tri metra trebalo bi imati 2000 lampica i tako dalje. Međutim, nikako nemojte zanemariti širinu stabla. Ako je riječ o doista širokom stablu, broj lampica biste trebali povećati.

image
AARON BENGOCHEA

Započnite od vrha

Da li postavljanje lampica započeti od vrha ili dna, često je pitanje o kojem bi se dalo raspravljati. No, činjenica je da ako započnete postavljanje lampica od vrha, eliminirate mogućnost viška lampica na vrhu koje ne možete sakriti. Osim toga, vrh stabla je znatno uži od baze, što znači da vam treba manje lampica koje ćete lakše rasporediti na bogatijem dijelu stabla.

image
Regina Gust

Osvijetlite bazu

Dakle, tajna dobro osvijetljenog bora leži u samom postupku postavljanja lampica. Prije nego što započnete postavljati lampice na grane, trebate osvijetliti deblo bora počevši od vrha prema dolje. Na taj ćete način stvoriti još jedan dodatni sloj lampica zbog kojih će vaše drvce izgledati raskošno. Ovaj mali trik je detalj koji čini veliku razliku.

image
Balsam Hill

Zamotajte svaku granu

Kada ste bazu osvijetlili, vratite se na vrh i postavite niz svjetala oko vrha stabla. Odavde, postavite svjetla oko svake pojedinačne grane od baze prema van. Ponovite ovaj spiralni postupak oko cijelog stabla dok ne dođete do kraja.

Iako će vam ovaj postupak oduzeti nesumnjivo više vremena za osvjetljavanje stabla, rezultat je definitivno vrijedan vremena i truda. Osim toga, tako osvijetljeno stablo možete bez problema ostaviti i bez ukrasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 02:48