Trikovi kako biti u trendu

Saznajte od profesionalaca!

Kako bismo doznali kako biti u trendu u 2016., okupili smo pravi mali ekspertni tim, koji čine arhitektica Maja Bručić iz arhitektonskog ureda Lotus Architecti, dizajner interijera Boran Petljak i arhitekt Paulo Valčić iz studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft te dizajnericu i vlasnicu Dizajnholika Ivanu Ferenčak.

S&L: Tkanja su in – od ukrasa s resama i pletenih košara, do makramea i heklanja. Istinski ljubitelji istančanih interijera ne boje se miješanja vrijednijih vintage komada i predmeta iz masovne proizvodnje. Na primjer, ne treba propustiti priliku za uparivanje mongolske janjeće kože i marokanskog tepiha pored niskog target stolića.

Ivana Ferenčak: Ako tražite ‘sveti Gral’ za interijere, to je svakako svjetlo. I pritom ne mislim samo na izgled same svjetiljke, koji je itekako važan, nego na samu kvalitetu svjetla. Ama baš svaki interijer može doživjeti čudesnu preobrazbu zamjenom rasvjete. Posebno se to odnosi na lokalnu rasvjetu i temperaturu svjetla. Znači, izbacite grozomorne štetne štedne žarulje i nabavite prirodnije svjetlo strateški postavljeno kako bi naglasilo ono najbolje u vašem interijeru.

Arhitektica Maja Bručić: Obojati zidove, izbaciti suvišne stvari, te dodati jedan novi komad namještaja ili promijeniti rasvjetu. Ili oguliti zidove do betona ili cigle i materijal u svojem punom sjaju i izričaju integrirati u prostor, to daje poseban doživljaj i ugođaj.

Foto: living4media

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:26