NEKA GOSTI UVIJEK BUDU ZADOVOLJNI

Trikovi za brzo i kvalitetno čišćenje spavaće sobe u apartmanu i stanu za kratkoročni najam

Sezona najma u Zagrebu i na obali samo što nije počela. Ljetni su mjeseci već tradicionalno rezervirani za brojne turiste, koji će i ove godine posjetiti Hrvatsku. Broj nekretnina za kratkoročni najam iz dana u dan raste, unatoč upitnoj zaradi, a stanovi za dnevni najam već neko vrijeme pravi su hit među strancima koji dolaze u Zagreb, Split, Plitvice i druge hrvatske gradove, a kako raste potražnja i ponuda je sve bolja. Tako se trenutačno hrvatska metropola može pohvaliti velikim brojem stanova namijenjenih dnevnom najmu koji su odlično uređeni. No, osim toga, bitno je da interijer bude udoban, komforan, uredan, miran i sadržajan. Možda u svojem domu možemo tolerirati mrvice i prašinu, u stanu za najam to nije dozvoljeno. Čistoća mora biti na visokoj razini ako želite dobre ocjene i zadovoljne goste.

Održavanje čistoće na visokoj razini nije jednostavno, osobito ako se gosti zadržavaju svega dan ili dva. Zato smo za vas danas pripremili ovaj članak, koji vam može pomoći da kvalitetno i brzo očistite najbitniju prostoriju, kada je najam u pitanju, spavaću sobu.

Trikovi za čišćenje spavaće sobe

1. U bočicu sa sprej pumpicom natočite 2 dl votke ili čistog alkohola, 1 dl vode i par kapi omiljenog eteričnog ulja. Posprejajte time madrac i ostavite da se osuši i izrači. Alkohol će ubiti bakterije koje se zadržavaju na površini.

2. Drveni namještaj ispolirajte pomoću 2 dcl maslinovog ulja u koje ste dodali 2 žlice soka od limuna. Protresite i nanesite pamučnom krpom. Dobro ispolirajte.

3. Ne zaboravite da posteljinu treba mijenjati nakon svakog gosta i prati na 60°C ili više kako biste spriječili razmnožavanje grinja. Takođe, trebalo bi stan kratko provjetriti, a spavaću sobu obavezno prozračiti.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:23