TRIK ZA PET

Tvrdokorne mrlje s kauča nestat će u sekundi! Potrebno je samo napraviti mješavinu od dva sastojka koja sigurno imate pri ruci

 /SHUTTERSTOCK

Kauč, fotelja, sofa...centralni komadi namještaja na kojima provodimo vjerojatno najviše vremena. Odmaramo, sjedimo i družimo se s prijateljima, gledamo TV...Kako je riječ o zaista važnim komadima namještaja, važno je i da i oni budu uredni i čisti, bez mrlja. No, mrlje i nečistoća na ovim mjestima su neizbježne, pogotovo nakon višegodišnjeg korištenja. Svašta se tu znalo događati. Sigurni smo da ste nekadqa prolili nešto slučajno po kauču, a onda je to bilo jako teško očistiti.

image
/SHUTTERSTOCK

No, sada je jedna žena na TikToku otkrila sjajan trik za uklanjanje mrlja s kauča i to uz pomoć jednostavnog sastojka koji sigurno imate kod kuće. Ona je otopila malo praška za pranje rublja s lagano kipućom vodom prije nego što je umočila krpu od mikrovlakana, pazeći da ne bude potpuno natopljena. Nakon toga je iscijedila krpu i omotala je oko poklopca lonca, a dio krpe omotala oko drške poklopca koju je na kraju učvrstila gumicom za kosu.

image
/SHUTTERSTOCK

Objasnila je da kauč treba najrpije dobro usisati jer to je način da ga se pripremi za efikasno, potpuno čišćenje. Zatim se uzme krpa s presvlakom i izriba tkanina kauča.

-Trebali biste napraviti pokrete naprijed-natrag kako biste bili sigurni da je svako područje kauča očišćeno - istaknula je i zatim pokazala kako su mrlje brzinski nestale, zahvaljujući ovom triku, a tkanina kauča je postala mirisna i svježa. Isprobajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 23:32