Temeljito čišćenje

U 6 koraka do savršeno čistih pločica u kupaonici: Iako na prvi pogled izgledaju čisto...

Unsplash

 Sven Brandsma
Doznajte kako temeljito očistiti pločice u kupaonici, korak po korak

Zasta nema boljeg osjećaja nego ući u savršeno čistu kupaonicu. Međutim, i sami znamo da to uvijek nije moguće jer nemamo vremena svakodnevno temeljito čistiti cijelu kupaonicu. Najveći dio svake kupaonice čine upravo pločice na zidovima i na podu. Na zidnim pločicama se najčešće nakupi masnoća iz vodene pare i prskanja šampona i ostalih preparata koje koristimo u njihovoj blizini. Stoga, iako možda na prvi pogled izgledaju čisto, na njima se sigurno nalazi sloj masnoća koje golim okom ne vidimo.

1. Usisajte pločice

Jedino ćete s usisavačem biti u mogućnosti u potpunosti ukloniti prašinu, dlake i ostalu prljavštinu koja se nakupi na pločicama. Tek su tada pločice spremne za čišćenje.

2. Zagrijte pločice

Dok brišete ostale površine i ogledalo, pustite vruću vodu u umivaoniku i u kadi. Na taj će se način pločice zagrijati i postati vlažnije te će omekšati masnoće koje se nalaze na njima.

3. Nanesite sredstvo za čišćenje i nemojte žuriti

Mnoga sredstva za čišćenje trebaju vremena dok počnu djelovati. I zato nemojte žuriti, nakon što nanesete sredstvo na pločice, prebacite se na neki drugi zadatak i onda tek prebrišite pločice.

4. Čistite od vrha prema dnu

Kada ste sačekali da sredstvo za čišćenje počne djelovati krenite ih brisati od vrha prema dnu. Na taj način nećete nepotrebno razmazivati prljavštinu okolo, već ćete je usmjeriti prema podu, a zaim pokupiti.

5. Pločice prebrišite grubljom stranom spužvice

Kako biste bili sigurni da ste u potpunosti odstranili svu prljavštinu i masnoću s pločica, nakon što ste ostavili sredstvo da odstoji, prebrišite ga grubljom stranom spužvice.

6. Osušite pločice

Pobrinite se da nakon čišćenja do kraja osušite pločice kako ne biste ponovno doticali ili stali na njih. Ako niste u mogućnosti otvoriti prozor i ostaviti ih da se osuše na zraku,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:15