VODIČ KROZ UREĐENJE POLICA

U 6 koraka do savršeno skladno uređenih polica

 www.hectorandbailey.com
 

Na policama u domu najčešće držimo - sve i svašta. Knjige, ukrasne predmete, uokvirene slike, razne zdjelice, biljke... S vremenom se može dogoditi da na sebi jednostavno imaju previše predmeta pa sve zajedno može odavati dojam kao da su razbacane. Ova situacija je posebno česta ako u domu imate dugačke i otvorene police.

Međutim, kakvu god vrstu polica imali, ovih 6 koraka možete primjeniti na bilo koju od njih, kako biste postigli skladan i besprijekoran izgled.

Anna Sullivan, Unsplash

1. korak: Prikupite na jedno mjesto sve što želite staviti na police

Prikupite sve: knjige, časopise, ukrasne predmete, slike, biljke... To će vam pomoći vizualno odrediti s kojom paletom boja raspolažete. Ako se vaša polica previše šareni, pokušajte eliminirati predmete koji je čine takvom. Ako primjetite da postoji nekoliko boja i nijansi koje se ponavljaju među vašim predmetima, onda ste na dobrom putu.

Pinterest

2. korak: Postavite knjige i časopise

Odlučite hoćete li postavljati vertikalno, horizontalno ili oboje. Kako bi izgled vaše police postigao dinamičnost, savjetujemo vam da ih postavite horizontalno kako biste imali sve razine visina na policama. Također, ako imate više dugačkih polica, na svaku postavite po nekoliko knjiga horizontalno, a pokraj njih nekoliko vertikalno kako biste napravili vizualnu granicu od biljaka i velikih ukrasnih predmeta koje ćete u sljedećim koracima tamo postaviti.

www.stylemepretty.com

3. korak: Dodajte biljke

Postavite biljke pokraj ili na sve hrpe knjiga koje ste postavili. Tako ste krenuli sa stvaranjem dinamičnosti na svojim policama.

4. korak: Dodajte velike ukrasne predmete

Vjerojatno imate jedan ili dva veća ukrasna predmeta. Njih pozicionirajte na sredinu površina koje su prazne.

Kari Shea, Unsplash

5. korak: Dodajte fotografije i ostale ukrasne predmete srednje veličine

Fotografije i ostale ukrasne predmete smjestite pokraj velikih ukrasnih predmeta.

6. korak: Dodajte sve male ukrasne predmete

Male ukrasne predmete postavite na praznine koje su vam ostale - i to je to. Imate skladno ali dinamično uređenu policu.

Izvor: tlcinteriors.com.au

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:25