Mladi i uspješni

U domu najduhovitijeg para Instagrama: ‘Tog dana nam nije bilo do smijeha...‘

 Sasa Cetkovic
Nana Nadarević i Silvije Pleština prisjetili su se jutra koje je promijenilo sve - 22. ožujka u Zagrebu

Mladi i uspješni Nana Nadarević i Silvije Pleština jedan su od onih parova koje popularno zovemo power couple. Osim što grade uspješne karijere spontano su zaslužili i titulu najduhovitijeg domaćeg para na Instagramu, gdje svakodnevno uveseljavaju svoje pratitelje. Njihov stan u kojem smo razgovarali odiše upravo veseljem i njihovim osobnostima. Slike s putovanja, suveniri posebniji od magnetića na hladnjaku, svaka stvar i detalji na prvu oduševljavaju gosta. Na pitanje što najviše vole u svom domu, odgovor je – zajedno dočekati svaki novi dan koji je poseban i neponovljiv sa svim svojim izazovima i dobrim stvarima.

- U našem domu nikada nije dosadno, jednostavno to ne dopuštamo - zaključuju uz smijeh.

image
Sasa Cetkovic

Kao i svako drugo, posebno je bilo i jutro 22. ožujka. Tu nedjelju nisu započeli smijehom, već su dijelili zebnju i nesigurnost s tisućama Zagrepčanki i Zagrepčana. S obzirom na to da žive na šestom katu, potres koji ih je probudio doživjeli su vrlo intenzivno.

Sekunde kao vječnost

- Tih desetak sekundi u kojima se cijela zgrada ljuljala i tresla, a mi smo se doslovno morali držati za štokove da ne padnemo i istovremeno slušali kako se stvari po stanu razbijaju i lome, zaista je trajalo čitavu vječnost - govori nam Silvije.

Iznenađeni i pomalo izgubljeni prvo su zvali svoje najbliže da provjere jesu li dobro, a zatim su zaključili da je najbolje napustiti stan i pridružiti se susjedima, koji su promrzli pred zgradom u šoku čekali što slijedi. Duže od samog potresa Nana će pamtiti uplašena lica svojih susjeda i strepnju koju im je vidjela u očima.

- Ponekad bih, čekajući tramvaj, bacila oko na onu kartu grada s preporukama za slučaj potresa i označenim mjestima okupljanja. Bila sam svjesna da postoji mogućnost, ali nisam pomislila da će biti ovakvih razmjera. Pogledala sam prema prozoru našeg stana, a snježne pahulje na mom licu samo su pojačale dojam nestvarnosti - kaže Nana.

Čovjek se zamisli

- Živimo u novogradnji i srećom nismo imali neku ozbiljniju štetu u stanu, ali smo čuli da je ljudima koji također žive u novijoj zgradi nekoliko ulica dalje pukla cijev za vodu - prepričava nam Silvije.

- Naravno, nakon potresa krenuli smo vrtiti različite scenarije. Što sad? Što ako i nama pukne cijev? Što ako opet zatrese, a mi ne možemo zatvoriti vodu i plin u stanu? U tim trenucima vam gomila misli preuzme um, a nijedna, nažalost, nije pozitivna. Do tog trenutka zapravo nismo bili ni svjesni da nismo osigurani i ne mogu opisati tjeskobu koja je pratila misli o tome što bismo i kako bismo da ne živimo u novoj zgradi - opisuje Nana.

Odmah smo znali što je idući prioritet

Silvije se u danima nakon potresa bacio na istraživanje različitih polica osiguranja, ali nije previše vagao.

- Prva osiguravajuća kuća koja mi je pala na pamet je Croatia osiguranje. Imam prijatelje u podsljemenskoj zoni koji su već osigurani u Croatia osiguranju i govorili su mi kako se to pokazalo kao dobra investicija i najbolja stvar, s obzirom na to da su njihovi domovi pretrpjeli značajnu štetu - govori Silvije.

image
Sasa Cetkovic

Pri odabiru osiguranja, kako kaže, nisu razmišljali samo o novom potresu jer ih je potres samo osvijestio, nego o puno više rizika koji prijete njihovom domu.

- Očito ni u novogradnji nema pravila za neke stvari i ipak se bolje osloniti na osiguranje sa stoljetnom tradicijom, nego na komad betona. I nama je mogla puknuti cijev i poplaviti stan. Sutra nam netko može provaliti u stan, a već prekosutra može izbiti požar. Ne želimo biti negativni, ali stvarno se nikad ne zna - ozbiljnim tonom zaključio je Silvije.

Tako su se Nana i Silvije odlučili na policu osiguranja doma Croatia osiguranja jer im nudi osiguranje građevinskog dijela nekretnine te predmeta koji se nalaze u kućanstvu od štete nastale provalom, požarom, potresom i brojnim drugim rizicima.

- Bez obzira na uznemirujuća iskustva, naš dom je ostao bezbrižan i veseo. I dalje nam nikada nije dosadno jer sada imamo dodatan osjećaj sigurnosti. Da dopunim prvotni odgovor, uz sve navedeno, ono što najviše volimo u svom domu je upravo sigurnost - zadovoljno zaključuje Nana.

Osigurajte svoj dom u Croatia osiguranju

Ugovorite osiguranje doma do 31. 7. 2020. i za već od 21 kn/m2* dobivate više zaštite po povoljnijim cijenama za cijelo vrijeme trajanja ugovora. Više informacija možete saznati putem web stranice ili pozivom na 072 00 1884.

*Cijena od 21 kn/m2 je izražena na godišnjoj razini s uključenim svim akcijskim popustima na osiguranje građevinskog dijela u iznosu od 350.000 kn, osiguranje stvari kućanstva u iznosu od 175.000 kn i osiguranje od potresa bez sudjelovanja u šteti, na području grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:46