REAGIRAJTE SADA

Udubine na madracu mogu uzrokovati bol u leđima i vratu: Saznajte kako ih se riješiti

 Unsplash
Vrijeme i novac koje odlučite uložiti u popravak pomoći će vam da odaberete pravu opciju za vaš krevet i proračun

Kada se krevet ulegne u sredini, utvrđivanje razloga ugiba pomoći će vam da riješite problem. Uleknuti madrac ne podupire pravilno vaše tijelo, što može uzrokovati da se savijate u neugodne položaje tijekom noći. Bol u leđima ili vratu, dakle, može ukazivati na to da vam nešto nije uredu s krevetom. Razmislite o privremenom ili dugotrajnom popravku kako biste riješili problem. Vrijeme i novac koje odlučite uložiti u popravak pomoći će vam da odaberete pravu opciju za vaš krevet i proračun.

image
Unsplash

Prevrtanje madraca

Redovito okretanje madraca na krevetu može spriječiti neravnomjerno trošenje uzrokovano spavanjem na istom mjestu svake noći. Knjiga Handy at Home: Tips on Improving Your Home, preporučuje okretanje krevetnih madraca jednom tjedno ili jednom svaka tri tjedna ako se na njima spava svake noći. Izmjenjujte okretanje madraca vodoravno i okomito kako biste osigurali ravnomjerno trošenje. Čak i ako okrenete madrac samo dva puta godišnje to će pomoći u produživanju vijeka trajanja madraca. Da biste privremeno popravili opušteni madrac, okrenite ga s kraja na kraj i zarotirajte za 180 stupnjeva.

Korištenje daske za krevet

Daske za krevet daju potporu madracima i preporučuju se osobama s problemima s leđima i zglobovima. Umjesto kupnje specijalne ploče za krevet, umetnite komad šperploče ispod madraca. To će pomoći u dodavanju potpore madracu, ali to ne bi trebalo biti trajno rješenje za krevet koji je jako opušten.

image
Unsplash

Pojačajte letvice

Letvice ispod madraca su samo komadi drva, a povremeno se mogu oštetiti. Zamjena slomljenih letvica ili dodavanje više njih ili odabir kvalitetnijih uvelike može pomoći očuvanju madraca. Uklonite madrac i opruge ako postoje kako biste otkrili okvir ispod. Izmjerite postojeće ploče i izrežite svoje kako biste ih uskladili s komadima punog drva. Svaki od njih umetnite u okvir između stranica u jednakim razmacima duž duljine kreveta. Ponovo postavite madrac i oprugu kada završite.

Kupite novi madrac

Madraci za krevet nisu namijenjeni da traju vječno. Tipičan madrac će trajati oko 10 godina prije nego što se počne trošiti od upotrebe. Ako dodavanje potpore krevetu ne riješi problem, možda je vrijeme za odlazak u trgovinu po novi madrac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:46