Dok si reko keks

Uklonite naljepnice i ljepilo s boca, i novih proizvoda u sekundi uz pomoć ovog proizvoda

 WD
Nema ništa dosadnije od uklanjanja naljepnica i ljepila s boca i novih proizvoda bez ljepljivih ostataka.

Nakon što ispraznimo sadržaj svojih staklenki, prvo što uvijek poželimo učiniti jest ukloniti ružne naljepnice koje nam više ne trebaju. Pritom nam se često dogodi da ne uspijemo isprva sve skinuti, da površinu staklenke prekriva dosadno ljepilo i da se znamo pošteno namučiti kako bismo u potpunosti skinuli etiketu proizvođača. No, postoje dva trika kako ukloniti etikete. Prvi je gotovo besplatan. Sve što trebate za njegovo provođenje već imate kod kuće. Dok za drugi trebate izdvojiti nešto novaca, ali uklanja naljepnice i ljepilo u sekundi. Krenimo redom..

image
James Cousins/Unsplash

Staklenke različitih oblika i veličina mogu biti izvrstan dodatak vašem kuhinjskom posuđu kao šarmantne čaše i zdjelice za umake, slasne prirodne sokove ili pak odlične posude za juhe i salate koje možete nositi na posao bez straha da će se njihov sadržaj proliti po vašoj torbi. One su odlična zamjena za plastiku, pa ako želite iz svoga života izbaciti predmete od plastike, poslužite se staklenkama za prenošenje i skladištenje namirnica.

image
Edith Zimmerman

1. METODA

Skupite nekoliko staklenki koje želite očistiti pa ih sve stavite u duboki lonac. Napunite i lonac i staklenke vodom pa iscijedite malo deterdženta za pranje posuđa u sam lonac. Počnite kuhati vodu sa staklenkama na visokoj temperaturi sve dok se etikete ne počnu same odljepljivati! Čvršće zalijepljene etikete možda ćete morati lagano povući kakvom pincetom ili kuhinjskim kliještima.

image
Edith Zimmerman

Ako ste već par puta prali i sušili svoje staklenke, njihove bi se etikete mogle teže skidati, pa se nakon prokuhavanja staklenki može dogoditi da vam na staklenoj površini još ostanu komadići ljepila. Nakon što izvadite staklenke iz vruće vode (budite oprezni kod rukovanja!), istrljajte sodom bikarbonom dijelove staklenke na kojima se još nalazi sada toplo ljepilo sve dok ne očistite u potpunosti staklo. I to je to! Možete se diviti svojim novim staklenim čašama i posudama!

image
Sharon Mccutcheon/ Unsplash

2. METODA

Za ovaj drugi trik sve što trebate jest WD-40. Pošpricajte lagano etiketu i suhom krpom u par poteza uklonite etiketu. To je to! Sada su vaše staklenke spremne za ponovno korištenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2022 00:03