LAKO I BRZO

Uklonite neugodne mirise kućnih ljubimaca iz svoga doma prateći ove savjete

 Unsplash
Ako se pitate kako se riješiti mirisa kućnog ljubimca s kauča mi vam donosimo nekoliko isprobanih tehnika

Tko god je u svoj dom primio jednog ili više dlakavih ljubimaca vrlo dobro zna da s time, osim sreće, dolazi i niz drugih situacija. Neke od njih nisu baš toliko ugodne, kao što je naprimjer poseban miris koji svaki ljubimac ima. S obzirom da nije preporučljivo često kupati ljubimce neizbježno je da će se njihov miris, koji baš i nije ugodan, širiti vašim domom.

image
Unsplash

Tkanine u domu su te koje su odgovorne za mirise jer one najlakše upijaju sve s čime dođu u doticaj zato je potrebno voditi posebnu brigu o njima. Donosimo vam nekoliko savjeta kako izbjeći ili ukloniti mirise ljubimaca s vaših tkanina.

Soda bikarbona

Soda bikarbona izuzetno je djelotvorno sredstvo za uklanjanje mirisa, a pomoću nje možete ukloniti sve životinjske mirise s tkanina. Jednostavno pospite sodu bikarbonu preko tkanine i pustite da odstoji preko noći. Ujutro temeljito usisajte kauč. Ako mirisi nisu u potpunosti nestali, ponovite postupak.

Osvježivač tkanine

Ako shvatite da vaš namještaj ima neugodan miris po kućnim ljubimcima neposredno prije dolaska gostiju, možete ga brzo osvježiti proizvodom za osvježavanje tkanine koji uklanja mirise kućnih ljubimaca. Ovaj sprej uklanja mirise trenutno, a iza sebe ostavlja svjež miris.

image
ANTONIO_DIAZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Temeljito usisajte

Ponekad će vašem kauču možda trebati temeljito usisavanje kako biste uklonili dlaku ljubimca zbog koje se i osjeća neugodan miris. Za najbolje rezultate trebat će vam usisavač s snažnim usisavanjem i svi dodatci kako biste uspješno pokupili svu dlaku i nečistoće. Kad završite, možete ga i poprskati osvježivačem tkanine za dodatnu svježinu.

image
Unsplash

Eliminator mirisa

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca bore se s neugodnim mirisima u svom domu. Stoga ne treba čuditi da je na raspolaganju široka paleta proizvoda za uklanjanje mirisa, uključujući neke koji su formulirani za upotrebu na namještaju. Jedan od takvih popularnih proizvoda je i eliminatora mirisa koji se može koristiti na tkanini i tvrdim površinama. Pomaže u razgradnji organskih mirisa, a ne samo prikrivanju. Nabavite ga u specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce.

Čistač na paru

Čistač na paru koristi vruću paru za ubijanje bakterija koje su često odgovorne za neugodne mirise u domu. Najbolji dio kod ovakvog čišćenja? Nisu potrebne jake kemikalije.

image
LIGHTFIELDSTUDIOS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Prozračite jastuke

Svjež zrak i sunčevo svjetlo iznenađujuće su učinkoviti u uklanjanju mirisa. Za lijepog dana uzmite jastuke s kauča i stavite ih na sunčano mjesto na nekoliko sati. Sunčeve ultraljubičaste zrake pomoći će prirodnom ubijanju bakterija koje uzrokuju miris, a vaš kauč opet će mirisati svježe.

image
Unsplash

Profesionalno čišćenje

Kad sve drugo zakaže, dajte svoj kauč profesionalcu na čišćenje, na taj način ćete definitivno ukloniti mirise kućnih ljubimaca. Mnoge usluge čišćenja tepiha nude čišćenje presvlaka za širok raspon materijala i namještaja. Oni također mogu koristiti poseban komercijalni proizvod koji pomaže u uklanjanju i najintenzivnijih mirisa kućnih ljubimaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:02