SVESTRANE NALJEPNICE

Uklonite neugodne mirise u domu uz pomoć jastučića za namještaj!

 /SHUTTERSTOCK

Svatko voli ući u dom, vlastititi ili tuđi, koji lijepo miriše. No, ugodni mirisi najčešće traju tek jedan dan, i to kad završite sa čišćenjem. Kupovanje svježeg cvijeća, paljenje mirisnih svijeća i često mijenjanje raznih električnih aparata za automatsko osvježavanje zraka i punjenja raznih mirisa, može postati "skupi sport". Ali postoji pametan trik s podmetačima za namještaj, koji vam može pomoći u ovom problemu.

Jastučići za namještaj su male naljepnice od filca koje se stavljaju na dno nogu namještaja kako bi se zaštititli podovi. Naime, oni osiguravaju da povlačenjem namještaj neće izgrebati tvrdo drvo ili pločice na kojima se nalaze, ali mogu imati i više namjena od toga. Budući da su izrađene od filca, koji je upijajući, predstavljaju odličan "uradi sam" proizvod za izradu mirisnih naljepnica. Jednostavno uzmite jedan od većih jastučića, dodajte nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja i upotrijebite ljepljivu stražnju stranu da ih zalijepite po kući. I to je to!

Naravno, postavite ih na mjesto koje nije nametljivo, odnosno nije u vidnom polju. Primjerice, unutar ladica komode ili ormara, čime će se eliminirati potencijalni miris vlage i plijesni na tim mjestima, ili pak na zid iza kauča, bočnu stranu ormarića, s donje strane blagovaonskog stola... Možete ih dodati i na mjesta na kojima se često razvijaju neugodni mirisi, poput dna kante za otpad, na poleđinu kutije s pijeskom za mačke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:33