Ukrasite svoju omiljenu drvenu stolicu

Romantična rasklopna stolica

Potreban materijal: drvena stolica, drveni natpis, salveta, salvetno ljepilo, medij za efekt raspucalosti (u dvije komponente), akrilne boje, antique pasta, ljepilo za transfer, kistovi, valjak

1 Očistite stolicu

Kad smo stolicu pobrusili i očistili, valjčićem nanesite akrilnu boju.

2 Prebojite ukras

Natpis HOME prebojamo akrilnom bijelom bojom.

3 Zaljepite salvetu

Kad je boja potpuno suha, zalijepite salveticu - salvetnim ljepilom. Da bi salvetu lakše zalijepili, namažite prvo podlogu ljepilom, stavite salvetu i ponovno premažite salvetnim ljepilom.

4 Nanesite lak

Kad je salveta potpuno suha, nanesite 1. fazu laka za raspucavanje za velike pukotine i ostavite da se osuši na zraku oko pola sata (lak je suh kad je potpuno proziran).

5 Nanesite antique pastu

Nakon što je 1. faza laka za raspucavanje potpuno suha, nanosimo 2. fazu laka za raspucavanje i sušimo na zraku oko pola sata. Nakon otprilike pola sata pojavit će se pukotine, u koje utrljavamo antique pastu ombra.

6 Napravite transfer

Na naslonu stolice napravili smo jednostavan transfer pomoću ljepila za transfer. Na papir isprintate željeni motiv, premažite površinu na koju želite aplicirati sliku i samu sliku s ljepilom za transfer i zalijepite na željeno mjesto, lagano kistom ili prstom da istisnete zrak. Osušite fenom 10 do 15 min, ili na zraku pola sata. Nakon toga stavimo na spužvicu dosta vode prijeđemo preko motiva sa spužvom i lagano prstom skidamo sloj papira, sve dok nam slika ne postane potpuno vidljiva.

7 Zavežite ukras

Natpis HOME ukrasnom trakicom zavežite na donji dio stolice i na taj način mijenjate natpise prema rapoloženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 03:12