URADI SAM

Ukrasite svoju teglicu za cvijeće pletivom!

Simpatična dekoracija koju možete isprobati već danas!

Teksturu pletiva u interijer ne morate unositi samo pomoću tkanina. Pletivo može poslužiti kao inspiracija i izvesti se i u drugim materijalima! Tako je ovaj projekt koji vam danas donosimo upravo primjena uzorka pletiva u drugom materijalu… Glini! Sve što vam treba je lonac za cvijeće koji ćete obložiti glinom, sama glina koja se suši na zraku, voda i ljepilo. Lijepo izgleda u svojoj prirodnoj boji, no možete svoje pletivo i obojati po želji.

Potreban materijal
  • Glina
  • Lončić za biljke
  • Voda u boci s raspršivačem
  • Snažno ljepilo
Postupak

Namočite glinu i izvaljajte ju u duge tanke valjke. Posložite tri takva tanka valjka jedan uz drugi i ispletite ih u pletenicu.

Špricajte vodom pletivom dok radite kako glina ne bi pucala. Kada dođete gotovo do kraja pletenice pojedinačne „niti“ spojite s novima kako biste nastavili plesti. Pletenica mora biti dovoljno duga da s njom možete omotati čitavi lončić. Ako ste postigli dovoljnu dužinu, omotajte pletenicu pažljivo oko lončića i pustite da se osuši na zraku. Jednom kad se osuši, ljepilom oblikovanu pletenicu zalijepite za lončić! Ako na pregibima glina slučajno malo popuca, to će samo dodati rustikalnosti izgleda ovog ukrasa. Dobru zabavu :)

Izvor: Fall For DIY

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:19