vrijedi isprobati

Ulijte ocat i još 1 sastojak u vodokotlić: Sva prljavština i neugodni mirisi nestat će za sat vremena

 EVGEN_PROZHYRKO/GETTY IMAGES

Da bi vaš dom bio blistav, potrebno je vrijeme i dobra organizacija, stoga nije loše imati "asa u rukavu", odnosno trikove koji će umjesto vas obaviti određene poslove.

To se posebno odnosi na teško dostupna mjesta, poput vodokotlića, a nema osobe koja ne želi maksimalno smanjiti broj bakterija koje se intenzivno i stalno nakupljaju na određenim mjestima. Kemikalije za čišćenje i dezinfekciju često su vrlo agresivne, zbog čega se mnogi okreću prirodnim rješenjima.

Ocat je višenamjensko sredstvo koje se, osim u kuhinji, široko koristi u čišćenju i dezinfekciji kućanstva. Kada se "udruži" sa sodom bikarbonom, postaje moćan alat koji se može koristiti za čišćenje gotovo svega.

Zagrijte 200 ml octa i dodajte dvije žlice sode bikarbone. Dobivenom smjesom premažite unutrašnjost vodokotlića koji ste prethodno ispraznili (okrenuvši ventil za vodu i ispraznivši vodokotlić) pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim jednostavno pustite vodu, prenosi Krstarica.

Voda kojom se napuni vodokotlić izaći će u WC školjku, a kombinacija octa i sode očistit će i najzahtjevnije dijelove. Bez ikakvog truda riješit ćete se nečistoća i WC školjka će zablistati, a vodokotlić će biti potpuno čist i dezinficiran. Vrijedi isprobati, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:47