ISPROBANA METODA

Umjesto višesatnog čekanja odledite svoj zamrzivač u samo 15 minuta

 /SHUTTERSTOCK
Stvarnja prevelikih količina leda na stijenkama zamrzivača može uzrokovati velike probleme

Često vam se događa da vam se stvaraju slojevi leda u zamrzivaču? Pitate li se zašto se to uvijek događa? Vrlo je jednostavno! Vlaga iz hrane pohranjene u jedinici pretvara se u led kada hladan zrak upije tu vlagu. Dakle, sasvim je normalno da se negdje stvori led. Ovo će vašu hranu zatrpati slojem leda! Rješenje? Uklonite le i spriječite njegovu pojavu! Pokazat ćemo vam kako!

Ušteda energije: Kada biste trebali odmrznuti zamrzivač?

Ako vidite da se led stvara u vašem zamrzivaču, to može uzrokovati velike probleme! Ne samo da to smanjuje raspoloživi prostor za spremanje hrane, nego je najgore što na kraju imamo vrlo visok račun za energiju! Pitate se koja je to veza? Budući da je vaša jedinica puna leda, mora više raditi kako bi održala niske temperature i ravnomjerno ih rasporedila. Situacija koja dovodi do veće potrošnje energije i kraćeg vijeka vašeg zamrzivača!

Još nije gotovo, jeste li znali da je ovaj led sve samo ne higijenski? Da, može uzrokovati neugodne mirise! Ako osjetite neugodan miris, trebali biste se pobrinuti za zamrzivač. Bez obzira na to imate li vitrinu, škrinju ili kombinirani zamrzivač i hladnjak, stručnjaci kažu da se s time treba pozabaviti dva puta godišnje!

image
/SHUTTERSTOCK

Kako brzo odlediti zamrzivač pun leda?

Kako bi vaš zamrzivač neometano radio, važno ga je održavati čistim i redovito odmrzavati. Ako led koči vaš uređaj, otvaranje ladica zapravo postaje prilično kompliciran zadatak! Ako se nađete u ovoj situaciji, morate djelovati odmah! Iako se može činiti zamornim, uz naš jednostavan trik možete brzo odmrznuti svoj uređaj i biti će kao novi.

Kako ukloniti led iz zamrzivača vrućom vodom

Korak 1: Ispraznite uređaj.

Prije odmrzavanja zamrzivača, prvo ga potpuno ispraznite.

Kako biste izbjegli prekid hladnog lanca, trebali biste hranu staviti u termalne vrećice napunjene smrznutim blokovima leda.

Korak 2: Isključite napajanje i izvucite utikač iz struje

Isključite zamrzivač iz struje i isključite ga odgovarajućom tipkom ako je spojen na hladnjak.

Zatim zakuhajte vodu u loncu.

Ulijte vrlo vruću vodu u drugu posudu te ju stavite u svoj uređaj da biste otopili led

Sve što trebate učiniti je zatvoriti vrata i pustiti da odstoji oko 15 minuta.

Kako očistiti zamrzivač bez kemikalija?

Zamrzivač je odmrznut! Sada ga trebate temeljito očistiti prije nego što ga uključite. Međutim, izbjegavajte korištenje jakih kemikalija tijekom ovog koraka jer mogu oštetiti stijenke zamrzivača i dodatke vašeg uređaja.

Za učinkovito čišćenje zamrzivača nema ništa bolje od jednostavnog i prirodnog rješenja: bistre vode pomiješane s bijelim octom. Siguran je i eliminira bakterije koje su se nastanile u vašem uređaju. Obavezno temeljito očistite sav pribor za zamrzavanje (police i druge odjeljke) kako biste uklonili sve tragove leda ili prljavštine. Ako primijetite neugodan miris, isperite unutrašnjost aparata mješavinom vode i limunovog soka i ostavite ugodan miris svježine limuna!

image
/SHUTTERSTOCK

Kako spriječiti stvaranje inja u vašem zamrzivaču?

Bolje spriječiti nego liječiti! Dakle, ako tražite dobar način da spriječite stvaranje inja u vašem zamrzivaču, naš savjet će vam biti od velike pomoći! Sve što vam treba je malo ulja za kuhanje. Ova tehnika neće riješiti stvarni problem vlage, ali će ipak izbjeći neugodnosti zamornog čišćenja!

Evo koraka koje morate slijediti:

Navlažite papirnati ručnik ili čistu krpu s malo ulja.

Oribajte stijenke odjeljka i područja na kojima se stvara led.

Kako bi ovaj trik dobro funkcionirao, provjerite jeste li odmrznuli zamrzivač prije nego što počnete.

Naš savjet za izbjegavanje leda u vašem zamrzivaču

Ako želite izbjeći dugotrajan proces odleđivanja, prije svega trebate ograničiti stvaranje inja. Stoga vam dajemo naše savjete kako spriječiti njegovu pojavu i usporiti novo stvaranje:

Izbjegavajte stavljanje vruće hrane u jedinicu jer to može ubrzati stvaranje leda.

Nikada ne stavljajte zamrzivač blizu izvora topline kao što je radijator, štednjak ili grijač tople vode. Pretjerana toplina tjera ga na veći rad i potiče pojavu leda.

Ostavite malo prostora između zamrzivača i zida kako biste osigurali dobru cirkulaciju zraka. Zavojnice na stražnjoj strani jedinice trebaju dovoljno prostora za učinkovito hlađenje.

Izbjegavajte preopterećenje, ali nemojte ni potpuno isprazniti. Prepuni zamrzivač spriječit će pravilnu cirkulaciju zraka, dok će prazan zamrzivač potaknuti stvaranje inja.

Izbjegavajte prečesto otvaranje vrata zamrzivača kako biste osigurali ravnomjernu temperaturu unutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 14:15