DODATNA MOTIVACIJA

Unesite red i osobnost na svoje radno mjesto i budite produktivniji

Vjerojatno ste i sami motiviraniji za rad kada ste okruženi stvarima koje u vama izazivaju ugodu. To može biti nešto materijalno, a može biti i glazba, ljudi, vrijeme... Mnogo stvari. Mi vam danas donosimo nekoliko savjeta za uređenje radnog stola kako biste ga učinili mjestom koje vas motivira i potiče na kreativnost i produktivnost.

Vlastite interijere je jednostavno preuređivati - tamo možete što god poželite. Međutim, u uredu najčešće nije takva situacija. Tamo vjerojatno ne možete samostalno i odjednom odlučiti da biste na zidove dodali još nekoliko polica, slika, promijenili ormarić i stavili neke nove zavjese i sofu za odmor. Ali zato se možete poigrati s uređenjem svog stola i zida oko stola (ako je u blizini).

Najčešći dekorativni element na uredskim stolovima je okvir s fotografijom i biljka. Evo što još može pronaći svoje mjesto u vašem radnom okruženju.

Poseban kalendar i posebna šalica

Bespuća interneta prepuna su besplatnih kalendara koji se mogu isprintati. Pronađite svoj omiljeni kalendar na kojem ćete imati mjesta zapisivati važne sastanke, rođendane i ostale podsjetnike. Osim toga, prva stvar koju trebate donijeti na radno mjesto je i šalica - koja će biti samo vaša. Stvari koje su samo vaše okruženje čine ugodnijim, a vas opuštenijima.

Knjige koje volite

Vjerojatno nećete na poslu čitati knjige, ali ako imate neko štivo, a povezano je sa strukom, napravite na svom stolu mjesta za njega. Možda će vam zatrebati u poslu, a možda će baš to štivo motivirati novog kolegu koji se tek uhodava u posao.

Učinite žice i kablove nevidljivima

Nije lijepo vidjeti isprepletene kablove od laptopa, monitora, miša, tipkovnice i punjača kako zauzimaju pola stola. Zato ih provucite iza laptopa i monitora te sve zajedno pričvrstite ukrasnom vrpcom.

Unikatne keramičke posude

Unikatne ili jednostavno s raznim uzorcima, keramičke, metalne ili plastične. Posude za olovke će napraviti pravu razliku na vašem radnom stolu i učiniti ga još ljepšim.

Simpatična podloga za miš

Odaberite podlogu za miš zanimljivog uzorka koja će se istaknuti na vašem stolu. Radno mjesto će odmah izgledati veselije.

Dodajte sukulente

Sukulenti se mogu pronaći u raznim zanimljivim malim keramičkim teglama i dodajte dinamičnost svom radnom mjestu. Biljke i boje dokazano utječu na dobro raspoloženje, a onda naravno i na motivaciju te produktivnost.

Riješite se nereda pomoću manjih kutija

Ako se na vašem radnom stolu nalaze razni papirići, ljepljive trake, klamerice, razne posjetnice i ostale sitnice koje ste prikupili u posljednje vrijeme, nabavite jednu ukrasnu kutiju, stavite je na rub stola i u nju pospremajte sve sitnice koje vam se nađu na stolu.

Plutena ploča

Ako je vaš stol uz zid, s bilo koje strane, idealno bi bilo staviti ili samo nasloniti na zid plutenu ploču. Na njoj možete držati podsjetnike ali i uspomene koje će vas odmah vratiti u odlično raspoloženje.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:56