ZA SVE JE KRIV TIMSKI RAD

Upoznajte tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa, koji će se od sada s vama družiti svakog tjedna!

Pozdrav svima,

mi smo arhitekti iz projektnog studija 4uHa. I ne, ime nam nema veze s uhom, sluhom i otorinolaringologijom. Često nas to pitaju. No, mi smo nešto sasvim drugo. Mi smo Urbanizam, Hortikultura i Arhitektura. Puta četiri. Da slučajno ne prifali.

Ne fali nam ni inspiracije. Što je jako dobra stvar. Rekli bi pomalo esencijalna. Crpimo je iz našeg zaista fantastičnog pogleda na park Ribnjak i zagrebačku katedralu.

Volimo sve što vole arhitekti. Izazove, kreativnost, jednostavnost. I ne nosimo nužno i isključivo crnu boju i okrugle naočale. Volimo čak i one ostale, šarenije, prave boje. A najviše volimo lijepe suradnje. Zadovoljne klijente. Učenje i napredovanje.

Nismo ovdje da nudimo i reklamiramo naše usluge. Da vam kažemo kako smo baš mi arhitekti za vas. Možda zaista nismo. Treba se tu dosta toga poklopiti u međuljudskim odnosima kako bi suradnja bila uspješna. Karakteri, horoskopi, zvijezde, konstelacije, chi.

Ovdje smo jer želimo stvoriti što otvoreniji, pristupačniji i obostrano koristan odnos između investitora i arhitekta. Između vas koji imate viziju i nas koji znamo kako tu viziju ostvariti.

Biti arhitekt ne znači hodati s glavom koja se sudara s oblacima. Nismo genijalci kakve svijet još nije vidio. Ne želimo ljudima isprazniti džepove. Mi smo ljudi koji njeguju vlastitu kreativnost. Koji vole ono što rade. I kojima je najveća nagrada za rad, trud i znanje vidjeti plod vlastite mašte u obliku sobe, stana, kuće, zgrade ili parka. Nama je svijet platno i sretni smo kada dobijemo priliku ostaviti na njemu neke naše boje i poteze kistom.

Kroz te naše poteze kistom i igranje s bojama stvorili smo jedinstven odnos prema radu, klijentima i projektima. Vjerujemo u individualnost. I timski rad. U svijetu koji se bazira na copy-paste fenomenu i masovnoj proizvodnji, lijepo i bitno je biti različit. Svaki projekt je posebna priča i smatramo da mu se tako mora i pristupiti. Svaki klijent ima svoje želje i njih trebamo saslušati. Ostaviti na trenutak naš kreativni ego po strani. I pristupiti problemu timski. Jedna glava može izbaciti određen broj ideja. I ne „legne“ svakome svaki projekt. Ali ako se njegovoj razradi posveti više moždanih vijuga, rezultati će biti puno kvalitetniji. Naravno, takvo poslovanje nije pretjerano rentabilno, ali za nas je kvaliteta ipak ispred kvantiteta.

Forsiranje i nametanje svojih ideja, površnost u radu i nepristupačnost su neki od razloga zbog kojih se oko arhitekata i arhitekture stvara negativna atmosfera. Ali to zaista ne mora biti tako. Nama je čast i zadovoljstvo pokušati stvoriti što pozitivniji pristup arhitekturi i ugodniji odnos s klijentima. Imati sluha za vaše potrebe, brige i pitanja.

Ono što nas posebno veseli su naši budući članci i suradnja sa D&D portalom. Družit ćemo se s vama svakog tjedna. Kako bi naše druženje bilo zanimljivo i edukativno, pripremamo vam niz korisnih tema i primjera. Odgovarat ćemo na bitna i česta pitanja koja nam klijenti postavljaju. Kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka koje zajedno sa investitorom moramo donijeti. Savjetovati, prevoditi zakone na nešto normalniji i razumljiviji jezik, upozoravati na ono što nikada nije i neće biti pametno i moderno u arhitekturi. Nadamo se da ćemo se lijepo družiti. I jedni od drugih puno toga naučiti.

Do sljedećeg čitanja šaljemo veliki arhitektonski pozdrav s Ribnjaka,

Tim 4 uHa

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite na zagrebačkom Ribnjaku 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 01:47