Nikako nije dobro

Ups, ovo rublje gotovo uvijek zaboravimo oprati! A vi?

 /SHUTTERSTOCK
Svaka čast ako redovito perete ovaj predmet!

Kada je riječ o pranju rublja, neki od nas su previše ležerni. Ponekad bacimo hlače u pranje nakon što smo ih nosili samo jednom, što uopće nije potrebno. Ali čekaj... jesmo li stvarno toliko ažurni kada peremo rublje? Postoji jedna često korištena stvar koju nikada niste ni pomislili staviti u perilicu rublja!

image
ZARKEPIX/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/ZARKEPIX/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Platnena torba za kupovinu

Koristite li platnenu torbu kada idete u kupovinu umjesto plastičnih vrećica? Odlično! To je ekološki prihvatljivo i za svaku pohvalu! Ali… jeste li ikada oprali tu vrećicu koju već godinama koriste za nošenje namirnica? Mislimo da postoji prilično velika šansa da će vaš odgovor biti ‘ne‘!

image
/SHUTTERSTOCK

Bakterije

Tu višenamjensku torbicu koristimo za sve vrste namirnica: voće, povrće i unaprijed pakirane proizvode. Tu su i torbe koje koristimo za sportsku odjeću iz teretane. I dalje ih rijetko (ako uopće) peremo. Prema portalu Good Housekeeping, ljudi rijetko peru svoje torbe, što ih može pretvoriti u legla bakterija, uključujući E.coli. Ova bakterija pronađena je u 12 posto pregledanih torba. Mi ćemo svoje torbe oprati što prije! A vi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:14