Ne želite baciti staru knjigu?

Uradi sam lijepu vazu od knjige!

Svi imamo barem jednu staru knjigu skrivenu na policama s kojom ne znamo što bismo jer nam je žao baciti čitavu knjigu u smeće, a ne možemo je nikome dati, što zbog njezine starosti, jezika na kojem je napisana ili tematike koja više nije aktualna. Ako se bacite na istraživanje bespuća interneta, u tren oka ćete pronaći bezbroj izvrsnih projekata koji uključuju prenamjenu starih knjiga i stvaranje originalnih dekoracija koje će vam pomoći da svoj interijer učinite zaista jedinstvenim.

Jedna takva odlična ideja je izrada ukrasne vaze upravo pomoću stranica jedne stare knjige! Možda vam se čini kao opsežan pothvat s obzirom na to da uključuje presavijanje gomile stranica, no nemojte zaboraviti da ovakvi mali zadaci znaju imati i meditativan efekt na osobu, a krajnji je rezultat zaista zapanjujuće lijep.

Potreban materijal

Uvezena knjiga od barem 500 stranica (ako nemate takvu, nabavite je na sajmu)
Skalpel
Staklena epruveta
Ljepilo

Postupak

Uklonite korice knjige pomoću skalpela.

Počnite savijati jednu po jednu stranicu knjige. Savijte gornji desni ugao stranice pod kutem od 45 stupnjeva. Potom savijte donji desni ugao pod istim kutem.

Novonastali vrh stranice savijte prema unutra tako da dotiče rub savinutog papira kao na slici.

Ponovite na svakoj stranici knjige sve dok ne savijete sve stranice.

Postupak savijanja stranica ići će vam mnogo lakše ako smjestite knjigu na rub stola i pustite da već savijene stranice vise s ruba. Kada završite sa savijanjem stranica, spojite prvu i zadnju stranicu.

U sredini će vam ostati prazan prostor u koji možete smjestiti epruvetu s vodom i jednim cvijetom, a knjiga će je držati čvrsto na mjestu. I jedinstvena vaza je tu!

Izvor: Sinnen Rausch

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:01