OSAM TOP INSPIRACIJA

URADI SAM: Najbolje ideje za zamatanje božićnih poklona koje smo 'ukrali' s Instagrama

 Instagram/@cukrinisavinelis
Evo kako sami možete ukrasiti poklone za vaše najdraže ovih blagdana koji samo što nisu stigli

Blagdani samo što nisu stigli, a vi još uvijek nemate ideju kako zamotati božićne darove za svoje najdraže? Više ne morate brinuti jer, ako baš poput nas ne volite da vam drugi zamataju poklone, ovo je savršen članak za vas. U nastavku pogledajte najbolje načine za zamatanje božićnih darova s Instagrama, i to na vrlo jednostavan, brz te efikasan način.

1. Uzmite cvijet osušene ruže ili cijelu biljku te ju pričvrstite na samo pakiranje. Ovaj je način pakiranja poklona totalni hit na Instagramu, kao i na ostalim društvenim mrežama što nas uostalom nimalo ne čudi. Naime, cvijet ruže možete nabaviti po vrlo niskoj cijeni u gotovo svakoj cvjećarni, a za sušenje joj je potrebno tek nekoliko dana.

2. Upotrijebite boje, lukove, ukrasne trakice i tekstil kako biste stvorili zabavna lica omiljenih zimskih životinjica na papiru za zamatanje. Na taj ćete način na zabavan, a opet jednostavan način ukrasiti božićne poklone, a ovo je idealna ideja za dječje poklone.

3. Ako kod kuće kojim slučajem imate stari papir ili papir za zamatanje, zašto ga ne biste 'ukrasili' pomoću vodenih bojica/tempera? Ovo je divan način na koji možete pokazati svu svoju kreativnost, a u istom se mogu okušati i ostali članovi vaše obitelji, uključujući i vaše klince.

4. Možete se odlučiti i za potpuno ekološki 'friendly' varijantu pa zamotati božićni poklon u platnenu krpu ili staru košulju koju više ne nosite. Kako bi poklončić izgledao još bolje, na njega možete pričvrstiti češere, grančice ili neku druge jesenske plodove iz prirode.

5. Zaboravite na klasičan način zamatanja poklona, idealna će promjena biti 'vertikalno' zamatanje, a na isti način možete postaviti i čestitku! Ovakav, nešto drugačiji način zamatanja bez sumnje će iznenaditi sve, a usput pokazati svu vašu maštu i kreativnost.

6. Zašto na klasično zamotan poklon za svoje dijete ne biste stavili njegovog omiljenog lika iz serije ili bajke? Samo ga izrežite i ljepilom pričvrstite na dar. Sve što trebate za ovu ideju jesu malo rezervnog papira, ljepilo te precizne škare kako biste mogli oblikovati željene likove.

7. Zvončići mogu savršena dekoracija na božićnom poklonu pa zašto ih ne biste pričvrstili na papir? Možete ih zalijepiti na papir ili PAK ih pričvrstiti ukrasnom trakom. Za koji se god način ukrašavanja ovog tipa odlučili, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

8. Sušeno voće, pogotovo komadići citrusa bit će idealan ukras za vaše božićne poklone. Ne samo da ih je sasvim jednostavno nabaviti, sve što morate jest pričvrstiti ih na poklon ukrasnom trakom i imate kreaciju iz snova!

Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:48