Noć vještica

URADI SAM "Strašni" šišmiši

Približava nam se blagdan Svih svetih kada obilazimo naše pokojne i s ljubavlju se sjećamo njihovih života te smo posvećeni obitelji. No dan prije, odnosno večer 31. listopada predodređena je za zabavu i to pod maskama! Iako je Halloween američki događaj, ostatak svijeta ga je s veseljem prihvatio kao razlog za maskiranje i uređivanje svojih okućnica strašnim likovima, paučinom i nezaobilaznim bundevama. Za vas smo pripremili jedan simpatičan "uradi sam" video sa šišmišima! Dobru zabavu!



Potrebni materijali

Tri manje bundeve
Crna akrilna boja (mat)
Bijela akrilna boja (mat)
A3 komad čvrstog crnog papira ili kartona
Škare
Nož
Olovka
Kist (debeli i tanki)
Ljepilo
Zdjelica za boju

Postupak

Obojite kistom bundeve u crno i pustite ih da se osuše na zraku. Ako ste u žurbi, pomognite si sušilom za kosu.

Na crnom papiru olovkom iscrtajte uzorak šišmišjih krila i izrežite ih škarama.

Kad se crna boja osušila, dodajte bijeli oblik očiju i pustite da se osuši. Po potrebi ponovite premaz. Kada se bijela boja osuši, kistom dodajte crne zjenice. Oprezno rukujte bundevicama u slučaju da se boja na dijelovima nije dobro osušila.

Nožem zarežite bočne strane svojih šišmiša u dužinu od 3 do 4 cm gdje želite staviti krila. Njih potom možete škarama prilagoditi veličini bundeve. Pripazite na tekućinu koja će lagano početi izlaziti iz zarezanih utora i oprezno je pobrišite. Smjestite krila u utore i sa stražnje strane dodajte ljepilo kako biste učvrstili krila.

Pustite da se sve osuši i ukrasite ovim slatkim šišmišima svoj prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:47