blogerica Valentina Vujačić

URADI SAM Uskrsnog zeca

Probudite kreativca u sebi i s najmlađim članovima obitelji izradite malog simpatičnog zeca

Blagdani su idealno vrijeme da probudite kreativca u sebi, a kako bismo vam u tome pomogli, zamolili smo blogericu Valentinu Vujačić (www.cloopko.com) da pokaže kako izraditi nešto lijepo i kreativno u povodu Uskrsa.

Napomena: ovo iskustvo svakako podijelite s najmlađim članovima obitelji koji će u tom procesu sigurno jako uživati. Zec kojeg napravite može biti svašta: igračka, poklon ili prigodna dekoracija. Naravno, kako biste uspješno izvršili ovaj zadatak, morate znati barem osnove pletenja. Pa, krenimo.

Potrebni materijal: konac za pletenje (najbolje su mješavine ili čisti akril zbog elastičnosti, a možete upotrijebiti i vunu), odgovarajuće igle za pletenje, igla za šivanje pletenine, konac za šivanje, punjenje za jastuke (umjesto sintetičkog punjenja, možete upotrijebiti nepredenu vunu). Prema izboru možete kupiti ili napraviti sami pom-pom za rep.

Korak 1.
Napravite pleteninu kvadratnog oblika jednakih stranica (najbolje bodom pravo s lica i naličja). Ovisno o izboru vunice i čvrstine rada, svaka pletenina imat će svoj odnos broja petlji i redova, zato je trebate izmjeriti prije završetka.

Korak 2.
Konac za šivanje provucite po liniji jednakostraničnog trokuta kao što je prikazano na slici (važno je da na istoj točki počnete i završite).

Korak 3.
U prostor uokviren koncem za šivanje stavite punjenje za jastuke i pažljivo zatežite konac za šivanje, oblikujući glavu zeca. Prije nego što u potpunosti vežete konac u čvor, prema želji možete dodati ili oduzeti punjenje.

Korak 4.
Kada oblikujete glavu, pažljivo ušijte dijelove pletenine koji će oblikovati tijelo, po gornjoj liniji leđa.

Korak 5. i 6.
Kada prošijete leđa, u prostor za tijelo koji ste dobili ubacite željenu količinu punjenja za jastuke. Konac za šivanje provucite po donjem rubu tijela kako biste zatezanjem konca u potpunosti zatvorili tijelo s donje strane. Pom-pom možete napraviti od iste vunice ili druge u kontrastnoj boji.

Korak 7.
Pričvrstite pom-pom na mjesto repa i vaša originalna uskrsna dekoracija je gotova!

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE:
Ako želite da vaš zec dobije lice, postoje različita rješenja za oči i nosić, koji se mogu izraditi vezom prije provlačenja konca za šivanje ili poslije toga, a kao oči mogu poslužiti i gumbići ili oči-naljepnice za igračke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 01:04