ELEGANTNE I RASKOŠNE

UREĐENJE BLAGOVAONICE Novi trendovi i savjeti za uređenje

Noviji trendovi donijeli su eleganciju i raskoš u uređenje blagovaonica, a ovo su savjeti koji će vam sigurno dobro doći

Uređenje bilo koje prostorije u domu nije nikad jednostavan zadatak, naročito ako na raspolaganju imate određeni budžet ili kvadraturu. Ipak, bez obzira na sve, dom trebate urediti po vlastitom ukusu kako biste se u njemu dobro osjećali. Jedno od glavnih područja koje obično 'ostanu' u pozadini jest blagovaonica. Iako se ova prostorija u domu obično redovito koristi, čini se da ne privlači toliko pažnje koliko bi trebala. Ako ste i sami razmišljali o uređenju ili potpunoj renovaciji svoje blagovaonice, donosimo provjerene savjete koji bi vam u tome mogli pomoći.

1. Odredite njezinu svrhu

Prije nego što se uopće dodirnete bilo čega u blagovaonici, prije nego što se uopće odlučite za uređenje ili renovaciju, važno je dobro razmisliti kojoj će svrsi ona služiti. Naime, hoćete li blagovaonicu koristiti svakodnevno ili će biti 'samo za goste'? Tek nakon svih odgovora na ova pitanja možete započeti s planiranjem i odabirom namještaja te materijala koji će najbolje funkcionirati u blagovaonici.

2. Fokusirajte se na privatnost

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju blagovaonicu jest stvaranje privatnosti. Oni koji imaju koncept otvorenog prostora možda to ne smatraju jednostavnim zadatkom, ali to je itekako moguće postići ako se slijede određeni koraci. Ideja je unijeti što više razdvojenosti u prostoru. Hoćete li to učiniti velikim pregradama ili jednostavno biranjem većih ukrasnih predmeta koji momentalno pružaju sobi izdvojeni prostor, ovisi isključivo i jedino o vama.

3. Neka stol bude središte blagovaonice

Dajte svom blagovaonskom stolu sjaj kakav i zaslužuje, čineći glavnim fokusom u blagovaonici. Uparite ga s jedinstvenim stolcima i dopustite da kombinacija bude odvažni element prostorije. Kada su stol za blagovanje i stolci glavni fokus, gosti će se odmah osjećati ugodnije. Osmislite dekor oko stola tako da osigurate da on uvijek ostane u središtu pozornosti.

4. Dodajte element koji će se istaknuti

Kako vaša blagovaonica ne bi djelovala 'obično' i sterilno, idealno rješenje tog problema jest dodavanje elementa koji će se istaknuti. Odlučite se za sliku, dekorativno ogledalo, tapete ili čak odvažne stolce. Bilo koja od ovih opcija vašu će blagovaonicu 'prebaciti' na sljedeću razinu. Sve se odnosi na osvjetljavanje prostorije u cjelini, a istovremeno u fokus stavljate svoju osobnost. Pun pogodak s kojim ne možete pogriješiti.

Izvor i foto: Trendir.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:42