IDEJE KOJE ODUŠEVLJAVAJU!

UREĐENJE MALE KUHINJE Pogledajte kako je dizajner interijera uredio svoju malu rustikalnu kuhinju!

 Rory Gardiner
Ne znate kako urediti malu kuhinju? Pogledajte kako je to napravio ovaj dizajner interijera i možda ćete dobiti ideju!

Uređenje malog prostora uvijek predstavlja poseban izazov, a pogotovo kada je riječ o kuhinji. Danas vas zato vodimo u divnu londonsku kuću sagrađenu 1870. godine, a ono što nas je posebno oduševilo je renovirana rustikalna kuhinja čije uređenje potpisuje dizajner interijera Mark Lewis.

Foto: Rory Gardiner

Inspiriran kuhinjama na seoskim imanjima, dizajner je u kuhinji stvorio intimnu smočnicu od glavnog prostora za funkcionalniju upotrebu. Zid sa staklenim pločama omogućava ulazak sunčeve svjetlosti u glavnu prostoriju bez ijednog prozora. Iako je to nešto modernije i nije karakteristično za postojeći stil, u ovoj viktorijanskoj kući ne izgleda nimalo neobično. Ovo su trikovi kojima se služio prilikom uređenja, a sigurno će vam isti pomoći i ako se i sami spremate na renovaciju kuhinje.

Foto: Rory Gardiner

1. Ostavite ladice otvorenima

Jedan od trikova kako opremiti malu kuhinju jest ugrađivanje 'otvorenih' ladica. Ovi zanimljivi elementi za koje se odlučio engleski dizajner savršeno se uklapaju u prostor i savršeno su rješenje za skladištenje hrane/namirnica.

Rory Gardiner

2. Osigurajte dovoljno prirodnog svjetla

Prirodno svjetlo jedno je od ključnih elemenata za postizanje lijepo uređenog interijera, a isti je slučaj i kad govorimo o uređenju male kuhinje. Više svjetla rezultirat će dojmom prostranosti i veće kvadrature, iako se zapravo radi o relativno malom prostoru. Dizajner se poslužio jednostavnom ostavom s ostakljenim elementima koja omogućava da prirodna svjetlost kroz prozor maksimalno dolazi u glavni kuhinjski prostor.

Foto: Rory Gardiner

3. Obratite pažnju na detalje

Prirodni materijali, zid od opeke, posebni detalji i ostali, nešto drugačiji elementi od onih svakidašnjih, savršeno su rješenje kako malu kuhinju učiniti posebnijom i vizualno privlačnijom. Osim toga, detalji djeluju tako da će cijela kvadratura kuhinje izgledati većom nego što zapravo jest.

4. Oslobodite kuhinjske površine

Umjesto da na radnu površinu stavljate previše suvišnih stvari kojima tamo nije ni mjesto, pokažite svu svoju kreativnost i pronađite drugo rješenje. Dizajner se u ovoj kuhinji 'pozabavio' tanjurima te ih tako elegantno posložio na zidu iznad sudopera.

Izvor: House Beautiful

Foto: Rory Gardiner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 08:40