StoryEditor
15 malih savjeta

Uređenje male kupaonice

Ovo je 15 malih, ali vrlo korisnih savjeta!

Uređenje male kupaonice može vam se činiti kao nemoguća misija. No, ovi mali prostori dobrim dizajnerskim rješenjima i idejama mogu i te kako lijepo izgledati. Najbitnije je da stvorite funkcionalan prostor s pametnim skladišnim rješenjima i pola problema ste riješili. Ako puno vremena provodite u kupaonici, trebali biste biti sigurni da svaki elemet ima svoju svrhu i da je funkcionalan, ali i da se vi ugodno osjećate. U nastvaku saznajte kako do funkcionalne i lijepo uređene male kupaonice.

Umjesto da kupujete veliki kupaonski namještaj, odaberite otvorene police. Tako ćete uvijek imati u vidnom polju sve što vam treba i eliminirati neželjene velike komade namještaja koji malu kupaonicu čine još manjom.

Plutajuće police za pohranu stvari štede prostor i moderno izgledaju, što ih čini idealnim dodatkom svakoj maloj kupaonici.

Drvene ljestve uvijek šarmantno izgledaju i mogu vam poslužiti za pohranu različitih stvari.

U ormarić ispod umivaonika, daleko od znatiželjnih pogleda, pospremite proizvode za čišćenje.

Drvene kutije i košare možete postaviti na zid ili pod da su vam uvijek dostupne za odlaganje.

U malim prostorijama pa tako i u kupaonici vrlo je lako napraviti nered, i baš zato morate odabrati elemente koji su funkcionalni.

Riješite se predmeta koje ne koristite i koji nemaju svoju svrhu.

Pohranite blazinice, vatu, štapiće za uši i druge sitnice koje svakodnevno koristite u staklenke.

Pametno iskoristite svaki slobodni milimetar slobodnog prostora za košarice i kutijice u koje ćete smjestiti samo najpotrebnije.

Kada dođe vrijeme bojenje kupaonice, unaprijed se pripremite i odaberite neutralnu paletu boja u kojoj ćete se osjećati ugodno.

Neutralnom paletom boja kreirajte bazu za svoju kupaonicu, koju ćete upotpuniti različitim teksturama i uzorcima kako biste dodali potrebnu dubinu i uklonili osjećaj nelagode u malom prostoru.

Zapamtite, bijela je boja povezana s čistoćom.

Dinamiku u maloj kupaonici možete dobiti dodavanjem kupaonskih elemenata u jarkim bojama. Može to biti ručnik, daska za WC, tepih ...

... ili možete objesiti šareni ogrtač,

 

... ili ogledalo u jarkoj boji koje će odgovarati stilu kupaonice.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2020 07:11