5 NEIZOSTAVNIH ELEMENTA

Uredite dnevnu sobu da vam svi zavide

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaša dnevna soba zablista

Dnevna je soba središnji dio svakog doma i zato zaslužuje da se u njezino uređenje uloži više truda i novaca. Ljepota i funkcionalnost su dvije kategorije koje pritom moraju biti zadovoljne, što ponekad nije nimalo jednostavno. Od rasporeda namještaja, boja i materijala, pa sve do detalja za koje mislite da i nisu tako bitni, svi oni utječu na funkcionalnost i na izgled dnevne sobe. Osim toga, postoji 5 neizostavnih elemenata na koje treba obratiti posebnu pažnju, pametno birati i uložiti koju kunu više.

1. Dobra sofa zlata vrijedi!

Kod odabira sofe prvo razmislite o svojim navikama i o navikama ukućana. Tko, gdje i kako voli provoditi vrijeme na sofi koju trenutno imate? Preferirate li ugodno sjedeći, ležeći ili zavaljeni položaj? Koju ste boju odabrali za dnevnu sobu? Sofa će vam uvelike diktirati raspoloženje i atmosferu u sobi. Tu su još: veličina (od zida do zida ili dvosjed), dizajn, materijal (jednostavno za čišćenje i održavanje ili biti "rob" sofe) , sjedište (duboko ili plitko), naslon (visok ili nizak), rukonaslon (da ili ne). Zatim ste spremni za kupovinu.

2. Uzorci su uvijek dobrodošli

Uzorci će u svaki prostor unijeti dinamiku i višeslojnost, i nikako ih ne smijete izostaviti. Mogu to biti uzorci na jastučićima, tepihu, dekama, podu, zidu...

3. Zavjese ili element po kojem se prepoznaje ukus vlasnika

Zavjese su siva eminencija kada je riječ o uređenju interijera. Nenametljiv, a opet upečatljiv detalj koji može učiniti veliku razliku.

4. Rasvjeta za svaku priliku

Svaki dnevni boravak bi trebao imati više tipova rasvjete za obavljanje različitih aktivnosti i stvaranje ambijenta. Od centralne i fokusirane do ambijentalne.

5. Tepih

Jednobojni, šareni, klasični, moderni, perzijski, turski ili marokanski s tepihom jednostavno ne možete pogriješiti i bez njega dnevna soba nije kompletna.

Izvor: decoholic.org

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:08