NIJE TEŠKO

Uštedite novce i jednostavno popravite te prošlogodišnje lampice koje ne svijetle

 Unsplash
Nakon godinu dana skladištenja, lampice za božićno drvce često trebaju popravke prije nego što budu spremne za upotrebu

Pregorjele blagdanske lampice, čak i one jeftinije, često se mogu popraviti uz malo ulaganja vremena i novca i zapravo je vrlo kako dijagnosticirati i riješiti uobičajene probleme.

image
Unsplash

Bit će vam potrebni neki alati i materijali

Tester žaruljica

Potrebni materijali

Niz osigurača

Zamjenske žaruljice

image
FAMILIY HANDYMAN

Testirajte, popravite i promijenite blagdanske lampice

Većina nas iskusila je frustraciju zbog nekooperativnih blagdanskih lampica. Nakon godinu dana skladištenja, lampice za božićno drvce često trebaju popravke prije nego što budu spremne za upotrebu. Postoji jednostavan način za rješavanje problema. Ovdje ćemo vam pokazati kako popraviti božićna svjetla.

Kako popraviti osigurače za božićne lampice

Popravak lampica za božićno drvce zapravo je vrlo jednostavan.

Prvo gurnite plastični poklopac na utikaču kako biste provjerili osigurače božićnih lampica.

Profesionalni savjet: neke božićne lampice imaju više od jednog osigurača, u kojem će slučaju biti jedan do drugoga.

image
FAMILIY HANDYMAN

Kako testirati i popraviti božićne žarulje

Testirajte božićne žarulje s jeftinim testerom. Ispitivač svjetla za božićno drvce neophodan je alat za popravak božićnih svjetala. Neki testeri božićnih lampica funkcioniraju tako da svaku žarulju morate staviti u rupu. S drugim testerima božićnih lampica jednostavno dodirnete svaku žarulju. Možete testirati cijeli niz u nekoliko minuta. Ponekad imate dvije ili više neispravnih žarulja, pa samo identificiranje jedne neispravne žarulje možda neće popraviti božićne lampice.

Stručni savjet: Obično će se mijenjanjem problematične žarulje (ili njezinim zatezanjem) popraviti cijeli niz.

Tester božićnih lampica pokazat će koje su žarulje loše i treba ih zamijeniti. Ako se pitate kako popraviti božićne lampice, pronalaženje neispravne žarulje često je najbrže i najjednostavnije rješenje. Samo uklanjanjem neispravne lampice možete popraviti cijeli niz.

Stručni savjet: Da bi uređaj za ispitivanje božićnih svjetala radio, lampice moraju biti pravilno uključena u električnu utičnicu — uska "vruća" oštrica u uski utor, a široka neutralna oštrica u široki utor.

image
Unsplash

Sigurnost i skladištenje božićnih svjetala

Imajte na umu da jeftiniji nizovi božićnih lampica nisu trajni. Stoga na kraju blagdanske sezone pažljivo skinite rasvjetu.

Stručni savjet: Nemojte prejako povlačiti žice. Olabavljena žarulja, slomljeno grlo ili pohabana žica ponekad je sve što je potrebno da se lampice pokvare.

Nakon što skinete svjetla, uključite ih u struju prije nego što ih spremite kako biste bili sigurni da i dalje rade. Zatim pažljivo zamotajte svjetla u originalne ili slične spremnike, pazeći da žarulje ne udaraju jedna o drugu. Pravilno skladištenje je ključ njihovog dugotrajnog korištenja.

Profesionalni savjet: motanje u kolut i stavljanje u kutiju gotovo će jamčiti da sljedeće godine neće raditi.

image
Unsplash

Također imajte na umu da većina blagdanskih žarulja ima kratak životni vijek, oko 1000 do 1500 sati. To znači da su svjetla dizajnirana da traju jednu do tri sezone, ovisno o vašoj uporabi.

Iznimka su novija LED svjetla (diode koje emitiraju svjetlost). LED božićna svjetla mogu trajati 10 puta duže od tradicionalnih svjetala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 19:23