PREPORODIT ĆETE SE

Uz ovu stvar kanta za smeće vam više nikada neće smrdjeti

 ANDRIANO_CZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Svima se dogodilo da su ušli u dom i zapahnuo ih je neugodan miris. Izvori mogu biti razni: kanta za smeće, šupa, prljave cipele u ulaznom hodniku... Iznenadit ćete se, ali sve ove neugodne mirise može riješiti jedna stvar: mačji pijesak. Naime, mačji pijesak čini dvije stvari prilično dobro: upija vlagu i prikriva neugodne mirise. Ova sposobnosti čini ga izvrsnim načinom za uklanjanje neugodnih mirisa sa raznih mjesta, a ne samo iz mačjeg toaleta.

image
CUNFEK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Primjerice, stavljanje mačjeg pijeska na dno kante za smeće ne samo da će apsorbirati sve teške tekućine koje pobjegnu iz vašeg smeća, već će također smanjiti štetne pare koje se ispuštaju u vaš dom svaki put kad podignete poklopac.

Ako imate mali prostor poput šupe, špajze ili ormarića sa starim stvarima iz koji neprestano smrdi, ostavljanje otvorene posude s mačjim pijeskom može apsorbirati te mirise i znatno osvježiti prostor.

image
© VIKTOR KINTOP/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Također, mačji pijesak može jednostavno ukloniti neugodan miris iz vaših tenisica, pogotovo ako su vlažne od nošenja. Uzmite staru čarapu pa je napunite mačjim pijeskom, zavežite i ugurajte u tenisice. Ostavite preko noći i ujutro će tenisice puno bolje mirisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 22:18