VRLO JEDNOSTAVNO

Vaša najdraža majica je postala broj manja nakon pranja? Evo kako ju vratiti u prvotno stanje

 /SHUTTERSTOCK
Ovaj trik najbolje djeluje na pamuku, vuni i ostalim pletenim tkaninama koje su lako rastezljive

Pranje rublja u vrućoj vodi ili sušenje na visokim temperaturama može smanjiti odjeću na neželjenu veličinu. No prije nego što bacite tu previše pripijenu majicu, možda ćete moći popraviti štetu jednostavnim „omekšavanjem” rublja. Sve što trebate je posuda tople vode i neki regenerator (da, onaj za kosu).

image
Unsplash


U viralnom videu podijeljenom na tiktok -u, korisnik sir_tyler_wright_the_1st demonstrira lako rješenje, napominjući da mu je uštedjelo "stotine dolara". Prvo dodajte žlicu regeneratora u malu posudu napunjenu toplom vodom, miješajući proizvod što je više moguće. Majicu potpuno uronite u smjesu i pustite da se namače 30 minuta. Na kraju isperite regenerator i lagano razvucite majicu do željene veličine. Ostavite da se osuši prirodnim putem na sušilu za rublje ili na vješalici

image
/SHUTTERSTOCK


Zvuči poprilično jednostavno, ali funkcionira li dosita? Kako prenosi Better Homes and Gardens, Drew Westervelt, izvršni direktor tvrtke HEX Performance koja proizvodi deterdžente za pranje rublja, objašnjava da regenerator može pomoći u opuštanju tkanine koja se skupila zbog velike vrućine. "Dodavanjem regeneratora omekšavate vlakna kako biste ih mogli rastegnuti", kaže.
Međutim, Westervelt upozorava da bi regernerator mogao ostaviti ostatke za sobom, zbog čega bi odjevni predmet privukao više prljavštine, bakterija i mirisa. Nakon isprobavanja ovog trika, obavezno temeljito operite odjeću kako biste isprali sav preostali regenerator pažljivo slijedeći upute proizvođača za pranje i sušenje kako se majica ne bi opet smanjila.

image
/SHUTTERSTOCK


Ovaj trik najbolje djeluje na pamuku, vuni i ostalim pletenim tkaninama koje su lako rastezljive. Kod sintetičkih tkanina poput poliestera, pripazite da ne navlačite previše i ne natežete odjeću. Također je važno napomenuti da ovaj trik možda neće biti prikladan za čvrsto tkane ili nježne tkanine poput svile. Ako se brinete zbog oštećenja tkanine, prvo isprobajte tehniku ​​na maloj površini prije nego što je isprobate na cijelom odjevnom predmetu.

image
Unsplash


Najbolji način da spriječite smanjenje odjeće je pravilno pranje i sušenje. No, svima se događaju pogreške u pranju rublja, a sljedeći put kad vaša omiljena majica izađe iz sušilice u manjem broju, uzmite malo regeneratora i posudu, a zatim se istežite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 15:40