ISPROBAJTE!

Vaši PVC prozori i vrata su požutjeli, masni i prljavi? Evo uz koje sredstvo im vratiti stari sjaj!

 /SHUTTERSTOCK

Čišćenje kuće je zahtjevan posao, pogotovo kada se radi o većoj kvadraturi doma. Usisavanje, brisanje prašine, prozora i svi ostali poslovi koji su se nakupili mogu oduzeti puno vremena, ali i strpljenja i energije. Pritom, koliko god mislili da je sve u najboljem redu i da ste očistili svaki kutak doma, uvijek nešto ostane, a to su često prozorska stakla i dovratnici.

Iako je danas gotovo nezamislivo da u stanu nemate PVC stolariju, koja je na prvi pogled daleko modernija i ljepša od drvene stolarije, ona zna izazvati glavobolje. S ovakvom stolarijom se sve čini bijelo, lijepo i čisto, međutim, ako se ne održava na pravi način, prozori i vrata mogu izgledati samo ružnije nego da su od bilo kojeg drugog materijala.

image
/SHUTTERSTOCK

Nakupljena prljavština često se ne može ukloniti uobičajenim sredstvima pa je možda pravo vrijeme da potražite rješenje po kući.

Kućanice koje su eksperimentirale s prirodnim sredstvima za čišćenje pronašle su rješenje za mnoge probleme u octu ili sodi bikarboni. No, kada je u pitanju plastika na prozorima i vratima i kada se borite s požutjelim dijelovima ili prljavštinom i masnoćom, pasta za zube bi vam mogla pomoći!

image
/SHUTTERSTOCK

Ako se odlučite za pastu za zube, dovoljno je nanijeti jedan sloj na plastične dijelove, a zatim to mjesto ispolirati krpom. Nakon nekog vremena mrlje će nestati a potom je potrebno samo isprati vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 15:31