ugodan prostor

Veći stanovi zahtijevaju i ozbiljan pristup: Zagrebački stan velik 180 četvornih metara

 Arhitektonski studio Križnjak
Arhitektonski prijedlog: Kako kvalitetno projektirati veliki stan i na što pripaziti?

image
Cropix

Arhitektonski studio Križnjak: www.kriznjak.com
Robert Križnjak, dipl. ing. arh. i Martina Križnjak, dipl. ing. arh.
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak
Instagram: @arhitektonskistudiokriznjak
LinkedIn: kriznjak

Klijenti su nam se obratili sa željom da od svog zagrebačkog stana, velikog 180 četvornih metara, dobiju ugodan prostor s jasnim zoniranjem dnevnog i noćnog dijela. ​Ovo je arhitektonski prijedlog za njih...

image
Postojeće stanje

ZADATAK

Veći stanovi pružaju brojne prilike za kvalitetan projekt, ali zahtijevaju i ozbiljan pristup kako se ne bi dogodilo da veliki prostor postane loše iskorišten. Osim dobrog tlocrtnog rasporeda, bitno je preciznim projektiranjem namještaja po mjeri te odabirom kvalitetnih serijskih komada dati karakter prostoru i investitorima omogućiti da stan u potpunosti zadovolji sve njihove potrebe.
Klijenti su nam se obratili sa željom da od svoga zagrebačkog stana, velikog 180 četvornih metara, dobiju ugodan prostor s jasnim zoniranjem dnevnog i noćnog dijela. Prilikom početnih konzultacija definirana su očekivanja i želje klijenata, a najvažnije je bilo da dnevni prostor treba biti otvoren i fluidan, funkcionalno povezan s terasom.

image
Novo stanje

RJEŠENJE

Tlocrtni raspored prostorija i zidova uglavnom je zadržan jer je u osnovi već bio ono što su klijenti željeli. Iz ulaznog hodnika pristupa se u dvije funkcionalno-stambene zone, a otvorenost dnevne zone naglašena je dvokrilnom ostakljenom stijenom. Pri ulasku je fokus prostora na dnevnom boravku s velikom kutnom garniturom i policama ispod prozora. Prostor se nastavlja u blagovaonicu i kuhinju koja nije vidljiva odmah pri ulasku, ali je i dalje sastavni dio zone.

image
Arhitektonski studio Križnjak

Dnevni prostor širi se i na eksterijer te je putem ostakljenih kliznih stijena povezan s velikom terasom. Osim tlocrtno, projekt je razrađen i pomoću 3D vizualizacija, kojima se vjerno prikazuje budući izgled interijera te na taj način klijenti stječu dojam kakav će njihov novi dom zaista biti. Usto, prikazi olakšavaju i izvođenje građevinsko-obrtničkih radova te izradu namještaja, a svi detalji dodatno se razrađuju preciznim izvedbenim nacrtima.

image
Arhitektonski studio Križnjak
image
Arhitektonski studio Križnjak

POSTAVITE NAM PITANJE!
Imate neko arhitektonsko, dizajnersko ili građevinarsko pitanje vezano uz vaš stan?
Pišite nam na d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 13:55