(NE)UČINKOVITI TRIKOVI

VIDEO: Isprobali smo dvije metode za uklanjanje dječjih šarotina sa zida. Rezultat će vas iznenaditi

 Dom & Dizajn

Stručnjaci kažu da mašta kod djece potiče kognitivni razvoj, kritičko mišljenje i kreativno rješavanje problema na nove i jedinstvene načine. Isto tako, govore da umjetnost razvija djetetovu kreativnost. Stoga je posve normalno i poželjno poticati djecu na umjetnost i kreativnost. Sve dok ta umjetnost ne osvane u obliku šarotina na zidu.

Iako većina roditelja uživa gledajući svoju djecu kako rastu, upijaju nove stvari i pokušavaju probiti vlastite granice, teško je ostati ravnodušan na išarani zid u domu jer za mnoge to znači samo jedno: krečenje cijele prostorije. No, internetom kruže brojni savjeti za koje se tvrdi da bezbolno rješavaju ovaj problem. Odlučili smo testirati dvije metode za uklanjanje dječjih šarotina sa zidova; pogledajte rezultate!

Sredstvo od octa i deterdženta

Potreban materijal: alkoholni ocat, voda i deterdžent za pranje posuđa.

1. Pomiješajte sastojke.

2. Umočite mekšu stranu spužvice u dobiveno sredstvo.

3. Nježnim, kružnim pokretima brišite zid.

Pasta sa sodom

Potreban materijal: voda i soda bikarbona.

1. Pomiješajte sastojke.

2. Umočite mekšu stranu spužvice u dobivenu pastu.

3. Nježnim, kružnim pokretima brišite zid.

Rezultat

Uspješan! Uz obje metode šarotine su se vrlo lako uklonile, bez puno truda.

Savjet više

Bitno je odmah reagirati i tretirati pošarano mjesto, kako se boja ne bi upila u zid. Tada ju je teže ukloniti.

Istina ili laž?

Svatko ima svoju rutinu kad je u pitanju čišćenje doma, ali to ne znači da treba odbaciti dobre savjete i trikove. Složili smo listu najčitanijih trikova u kućanstvu, često s neočekivanim i povoljnim sastojcima iz doma, te smo odlučili isprobati koliko su zaista učinkoviti! Vjerujemo da ste neke od njih i sami isprobali, dok o nekima tek razmišljate. Pratite naš serijal u kojem otkrivamo (ne)učinkovitost trikova i javljajte nam za koje biste metode željeli vidjeti rezultat. Zanima nas i vaše iskustvo: koje ste trikove već isprobali, jeste li se oduševili ili ste ostali razočarani? Pišite nam na D&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 08:10