elegantni ukras

VIDEO Izradite preslatke boriće od ubrusa!

Osim klasičnog velikog drvca, svoj interijer možete ukrasiti i simpatičnim malim borovima koje je lako izraditi od žice i papira. Uz pokoju šarenu zvjezdicu, adventski vjenčić, lijepe lampice i šarmantnu božikovinu vaš će dom zasjati punim blagdanskim sjajem. U videu koji slijedi pogledajte kako izgleda izrada ovih malih ukrasa, a upute pronađite u nastavku teksta.

Potrebni materijali

bijeli papir
olovka
šestar ili čaše različitih veličina s kružnim obrubom
škare
ukrasni papirnati ubrusi
slamke neutralnih boja
malo čvršća bakrena žica
ljepilo
kliješta za rezanje
ravnalo
drvena kuglica

Postupak

Na bijelom papiru iscrtajte kružnice različitih veličina, od većih prema manjima. Nastale likove izrežite škarama. Ukrasne ubruse izrežite u šire trake za lakše rukovanje te potom prateći modele od bijelog papira izrežite krugove. Ponovite to s različitim veličinama krugova.

Računajte da će vam trebati petnaestak krugova koji idu od većeg prema najmanjem. Ako želite bogatiji bor, izrežite više krugova. Papirnate krugove od ubrusa zarežite više puta od ruba prema sredini kruga, pazeći pritom da ne zarežete preduboko.

Odrežite žicu u dužini od 25 cm te savijte nastali komad žice tako da na jednom kraju napravite kružni stalak.

Izrežite slamke na komadiće te nanižite dva do tri uska komadića na nastali stalak od žice.

Počnite slagati na žičani stalak od većeg prema manjem krugu, stavljajući po komadić odrezane slamke između različitih veličina kako biste dobili razmak između "grana".

Završite svoj bor tako što ćete na vrh staviti drvenu perlicu u koju ste stavili kap ljepila. Ponovite s različitim uzorcima ukrasnih ubrusa za veselu šumu borića.

Izvor: Søstrene Grene

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 08:34