glinene dekoracije

VIDEO Kombinacija bijelog i zlatnog za savršeni blagdanski ugođaj

Osim klasičnih kuglica, vjenčića, borovih grančica i cimeta, divni blagdanski ukras može biti i elegantno perje, pogotovo ako su perca ukrašena zlatnom bojom i ako ste ih sami izradili. Jednostavnog su oblika i lako ih je ukrasiti pa ne možete pogriješiti s ovim kreativnim pothvatom. Bijela glinena pera idealna su podloga za maštovite i kreativne šare i uzorke pa kad pripremite svoje pernate oblike, marker u ruke i bacite se na iscrtavanje. U videu pogledajte kako izgleda postupak izrade glinenih dekoracija, a u tekstu možete naći upute za ova lijepa pera!

Potrebni materijali

bijela glina koja se peče u pećnici
papir za pečenje
zlatni marker
valjak za tijesto
čačkalica
alat za modeliranje (ili obični nož)
deblji zlatni konac

Postupak

Bijelu glinu izvaljajte na debljinu od par centimetara, ovisno o željama. Važno je da budu podjednake debljine svi dijelovi kako bi se ravnomjerno ispekli. Predlažemo da izvaljate glinu na papiru za pečenje jer ćete tako biti sigurni da vam se neće upropastiti dizajn prilikom prenošenja na pladanj i pripreme za pećnicu. Kad ste razvaljali glinu, počnite lagano nožićem izrezivati ovalni oblik pera.

Odvojite oblike te ih zarežite na rubovima kako biste dobili što vjerniji oblik pera. Prije nego što ih stavite peći, na vrhu svakog pera probušite rupu čačkalicom.

Premjestite papir s komadima gline na površinu za pečenje te zapecite glinu prateći upute na ambalaži. Pustite da se ohladi.

Uzmite zlatni marker, pustite mašti na volju i zabavite se iscrtavanjem uzoraka na vašim percima.

Kada se pera u potpunosti osuše, provucite kroz rupe zlatni konac i spremni ste za ukrašavanje doma ovim nježnim detaljem.

Izvor: 100 Layer Cake
Foto: Kelli Murray
Video: Søstrene Grene

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:57