SAVJETI PROFESIONALACA

(VIDEO) Ne možete sve mrlje tretirati na isti način. Evo kako očistiti sofu od majoneze, vina, dlaka ili gume za žvakanje

 YOUTUBE/ @M&S HOME//
Za svaku se od navedenih mrlja koriste različita sredstva, koja već imate u kuhinji

S mrljama budite nježni, ali uporni. Provjerena metoda za borbu s mrljama počinje upijanjem viška prolivene tekućine. Jednostavno – ostatak pažljivo obrišite kuhinjskim ručnikom kako bi ručnik upio većinu masnoće, ali pazite da jako ne pritišćete mrlju kako se masnoća ne bi upila u sofu. Osim toga, pravovremena reakcija je ključna. S prolaskom vremena nastala mrlja samo sve dublje prodire u tkaninu i postaje sve teže ukloniti ju s površine. Danas ćemo vam pokazati kako brzo ukloniti mrlju sa sofe od vina, ulja, tvrdokornih i dubokih masnoća, dlaka kućnih ljubimaca i gume za žvakanje.

U nastavku donosimo popis potrebnih sastojaka za uklanjanje mrlja.

1. Mrlja od vina: papirnati ručnik i mineralna voda.

2. Mrlja od tvrdokorne masnoće: papirnati ručnik, soda bikarbona, četkica za zube.

3. Uklanjanje životinjski dlaka: gumene rukavice

4. Dubinsko čišćenje mrlja: otopina vode i amonijaka 1:1

5. Za uklanjanje gume za žvakanje: led

Nadalje, odabir prave konstrukcije sofe i presvlake važan je za sprječavanje budućih mrlja. Danas je na tržištu moguće pronaći meke tkanine koje su izdržive i lako se čiste. Kad kupujete jastuke pripazite mogu li se jastučnice skinuti, oprati ili zamijeniti po potrebi. U slučaju da niste uspjeli očistiti mrlju zato što niste pravovremeno reagirali, potražite stručnu pomoć osoblja u kemijskoj čistionici ili zamijenite presvlaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2023 07:27