bojenje zidova

VIDEO Pogledajte kako obojiti zidove na kojima će vam svi zavidjeti!

Efekt tkanine u stilu Ralph Laurena!

Zadivljujuće je što sve u interijeru možemo ostvariti pomoću boje za zidove. Jednostavnim premazom novog sloja možemo osvježiti prostor, učiniti ga hladnijim, toplijim, elegantnijim, razigranijim i svakako upečatljivijim. Spužvicama možemo nanositi uzorke, pomoću različitih boja stvarati geometrijske likove, a jednostavnim potezima čvrstom četkom s lakoćom stvoriti dojam tkanja i niti na našim zidovima. Jedan od fantastičnih načina na koji se vaš interijer može istaknuti jest upravo stvaranjem imitacije trapera na zidovima. Pogledajte kratki video brenda Ralph Lauren u kojem možete vidjeti kako ukrasiti zidove imitacijom trapera, a postupak se nalazi u nastavku!

Potreban materijal

Temeljna boja - svijetloplava
Gornja boja - tamnoplava
Valjak za bojanje zidova
Maskirna traka
Manji kist za kuteve
Obična krpa
Čvrsta četka razmaknutih dlaka
Metar s libelom

Postupak

Kada ste pripremili svoje zidove za bojanje i oblijepili sve rubove i uglove trakom kako biste ih zaštitili premažite svoje zidove svijetloplavom bojom. Po potrebi nanesite dva sloja boje i pustite da se dobro osuši. Izmjerite pomoću metra jednake udaljenosti na zidu i razgraničite ga ljepljivom trakom na ravnomjerne dijelove.

Počnite u svaki drugi označeni prostor valjkom nanositi tamnije plavu boju. Prije nego se u potpunosti boja osuši čvrstom četkom razmaknutih dlaka počnite povlačiti po obojenom dijelu zida u horizontalnim linijama. Na ovaj ćete način sastrugati dio tamnoplave boje i djelomično otkriti podlogu u svjetlije plavoj boji.

Svako toliko obrišite četku o krpu kako biste uklonili višak boje. Kada završite s cijelom površinom, ponovite postupak povlačeći ovaj put vertikalne linije. Tako ćete dobiti uzorak tkanja koji podsjeća na traper tkaninu. Kada se obojene zone osuše, pažljivo nalijepite ponovno trake kako biste mogli pravilno obojiti zone koje su ostale.

Ovisno o željama, zone možete spojiti tako da se dotiču ili da se vidljivo preklapaju. Kada ste postavili sve trake ponovite postupak bojanja i na nedovršenim dijelovima zida, čvrstom četkom stvorite uzorak, pustite da se boja osuši, potom odlijepite trake i gotovi ste!



Izvor: Ralph Lauren Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 15:28