Šareni ukrasi za poklone

VIDEO Slatki pomponi iz kućne radinosti

Šarene vunene kuglice popularno zvane pomponi ili cofleki mogu biti simpatičan dodatak vašim darovima i ukrasnim vijencima, a savršen su detalj za vesele dječje proslave svih vrsta. Nije ih teško izraditi pa u njihovo stvaranje možete uključiti i svoje razigrane mališane! Sve što vam treba su raznobojna vuna, vilica i oštre škarice, a pomoću njih svoje blagdanske darove možete pretvoriti u slatke paketiće ili čak u lik Rudolfa, vjernog pratitelja Djeda Božićnjaka. Pogledajte video koji smo izdvojili za vas, a u nastavku su detaljnije upute. Dobru zabavu

Potrebni materijal

Raznobojna vuna
Vilica
Oštre škare

Postupak

Odrežite komadić vune dugačak 15 cm. Smjestite ga u središnji utor vilice i držite rukom kojom držite i vilicu. Kraj vunene niti stavite na sredinu vilice, pridržite ga prstom i počnite omatati vunu oko vilice u gustim slojevima. Bit će vam potrebno minimalno 30-ak namotaja vune za gusti pompon. Kada ste gotovi s namatanjem, zavežite gusto namotanu vunu u sredini prethodno odrezanom niti. Pokušajte što čvršće stegnuti tu nit i zavezati čvor kako vam poslije ne bi ispadali komadići vune.

Oštrim škaricama razrežite svu namotanu vunu i počnite raspoređivati pojedinačne niti u oblik kuglice. Vaš pompon treba pažljivo podšišati kako bi se oblikovala pravilna vunena loptica. Pripazite prilikom šišanja da ne pretjerate na pojedinom dijelu kako na kraju ne biste dobili minijaturni pompon. Ako želite veće oblike, omotajte vunu oko dlana ruke i slijedite isti postupak, samo će vam biti potrebno više namotaja vune. I gotovi ste!

Izvor: Youtube

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:40