Ima smisla

Vidovnjakinja je podijelila pet "najnesretnijih" stvari koje ljudi mogu imati u svojim domovima - jedna čak može ‘označiti smrt‘

 INNA PANKRATIEVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO, ANDREYGONCHAR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Prema vidovnjakinji Inbaal Honigman, jorgovan je jedan od "najnesretnijih" predmeta (biljaka) koje možete imati u svom domu

Super je popularan, međutim, godinama se povezuje s lošom srećom, tvrdi vidovnjakinja.

“Stare narodne priče povezivale su jorgovan s vilama i zlim duhovima, a njihovo unošenje u dom smatralo se lošom idejom”, objašnjava.

Za one koji vole lijepo ljubičasto cvijeće, vrt je vjerojatno najbolji izbor, jer "van kuće, jorgovan je u redu."

image
INNA PANKRATIEVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kaktusi su posljednjih godina postali vrlo popularni u modernim domovima. Međutim, njihovo bodljikavo trnje može donijeti nesreću, ustvrdila je vidovnjakinja, jer ne pogoduju "protoku" energije doma.

Inbaal je objasnila: “Suha i šiljasta energija kaktusa ne potiče protok energije u kući. Šiljci i trnje su oštri i ometaju protok energije. Uz to usmjereni su u svim smjerovima miješajući energiju doma. Ako volite kaktuse, postavite ih vani kako bi odnijeli nesreću iz vaše kuće."

image
ANDREYGONCHAR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Sljedeći na popisu vidovnjakinje bili su pokvareni satovi, jer oni označavaju da vrijeme stoji.

Inbaal je objasnila da svi pokvareni predmeti "remete prirodni tok energije", ali "ništa više od pokvarenog sata" - stoga ih brzo zamijenite.

“Simbolika vremena koje stoji smatra se sprječavanjem napretka i ometanjem prolaska vremena. U nekim kulturama smatraju da pokvareni ili zaustavljeni satovi u kući označavaju smrt.”

image
PONGVIT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mrtve biljke također stvaraju lošu sreću u domu budući da su antiteza životu.

“Izgled mrtve biljke koja se smežura u svojoj posudi tužan je prizor i u najboljem trenutku jer simbolizira zanemarivanje, a potencijalno čak govori o emocionalnim poteškoćama vlasnika biljke."

“Kada nastojimo održati svoje domove i živote u stanju rasta ne možemo zadržati nešto što je prestalo rasti. Uklonite mrtve biljke i trulo rezano cvijeće čim ih uočite”, savjetuje.

image
MLADN61/GETTY IMAGES

Naposljetku, tvrdi kako su stare metle simbol loše sreće i nikako se ne smiju unositi u novi dom, jer stara metla vraća svu lošu energiju pometenu u prethodnom domu.

“Nova metla je čista i čvrsta, simbolizira učinkovitost i pragmatizam. Stara metla je istrošena s prljavštinom uhvaćenom u čekinjama, što simbolizira uzaludnost i poremećaj. Držati se za metlu koja je prošla svoje najbolje godine znači držati se prošlosti i odbiti krenuti naprijed u svjetliju budućnost."

“Prelazak na novu metlu trenutno podiže energiju kuće, a čišćenje u smjeru kazaljke na satu čisti i pročišćava prostor.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 10:20