Za šik dom bez greške

Vintage stil

I dalje među najpopularnijim

Stari gramofon boje meda, fotelje od baršuna i bijeli prefarbani stari stol. Izvanredan stil za kuću s okusom nostalgije koji se bazira na obnavljanju starih komada namještaja, spremnih obnoviti svoju vrijednost i novu vremensku dimenziju.

U nastavku donosimo deset savjeta kako urediti dom u ovom stilu da vam svi zavide.

Pop art boja iz šezdesetih

Eksplozija vitaminskih boja, toliko veselih da vam se zavrti u glavi. S ovom paletom boja možete presvući stolce, obojiti zidove ili odabrati neki detalj za dom.

Vintage komodice

Odlična su alternativa klasičnim kredencima zato što daju osvježavajući izgled interijerima. Lako se prilagođavaju svakom kutu kuće, ali povrh svega daju interijeru ekskluzivan retro stil.

Materijal: drvo

Drvo je materijal koji priča o svojoj prošlosti i idealan je element kada je riječ o vintage kontestu. Bilo da je riječ o parketu "uništenog" izgleda ili stolu iz antikvarijata, slobodno pretjerajte. Pretjerivanje je poželjno.

Detalji: retro grafike i ploče

Umjesto slike, za veći vintage ugođaj objesite grafike u svoj najdraži kut, a ispod njih je idealno mjesto za stare ploče.

Kuhinja

Prednost vintage stila je bezvremenost. Ući u jednu kuću s vintage okusom je kao ući u kuhinju kod bake gdje ne postoji strah od izlaganja posuđa izvan kredenca, a atmosfera je uvijek ona koja svojim gostima nudi religioznu dobrodošlicu.

Vintage stolice

Tapecirane fotelje presvučene u smeđu kožu, tople boje i neudobne stolice obogaćene šarenim jastučićima za udobnost. Tendencija iz nekog drugog razdoblja u kojoj je sva privlačnost.

Da, za tepihe i biljke

Hodati po tepisima iz šezdesetih sasvim je neka druga priča. Kao i smjestiti biljke u romantične vaze. Ako tome dodate jednu staru crno-bijelu fotografiju, sve će biti u savršenoj harmoniji.

Da i industrijskom vintage stilu

Dinamičan, moderan i u isto vrijeme retro. Ovaj stil iz pedesetih, ako je iskorišten na pravilan način, može biti idealan za uređenje u vintage stilu. Obnovljeni stari elementi od metala u kombinaciji s kožnim stolcima i drvenim stolićima bit će neodoljivi.

Vintage i moderno pod istim krovom

Ne opterećujte se ako vaša namjera nije ta da biste cijeli stan uredili u vintage stilu - vintage i moderno je još ljepše. U kuhinji, primjerice, pored modernih aparata odlično pašu pločice starog štiha i stari drveni stol.

Eksperimentalni podovi

Bijele i crne pločice, geometrije, stari parket… izaberite što god vam se sviđa

Izvor: Grazia

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 09:23