#CleanTok

Više od 70 milijuna ljudi čisti uz ovaj hashtag! Donosimo pet najboljih trikova

 TikTok

Svakodnevica je brža no ikad i mladima ne ostaje puno vremena za održavanje doma čistim. Srećom, TikTok je prepun odličnih video savjeta za kratkotrajno i učinlvito čišćenje. Uz hashtag #CleanTok, pregledan više od 71 milijun puta, korisnici objavljuju svoje najučinkovitije savjete, a mi vam donosimo pet najpopularnijih trikova.

1. Skidanje naljepnica sa stakla pomoću fena

Zagrijavanje naljepnice na staklenoj površini fenom za nekoliko će minuta rezutirati njezinim jednostavnijim uklanjanjem. Važno je samo odvojiti s površine dok je još topla.

2. Čišćenje masnoća s rešetke iz pećnice

Mješavina sode bikarbone i octa, kako savjetuje korisnica na TikToku, mora odstojati nekoliko minuta na masnim površinama rešetke iz pećnice. Kad se nečistoća dovoljno natopi, jednostavno ju je ukloniti s nekoliko poteza spužvom.

@directchems It can be difficult to get burnt food and grime off of your oven racks. Baking soda makes that job a lof easier with its mild abrasive nature 🧽✨ #bakingsoda #cleantok #cleaninghacks #cleaningmotivation #cleaning #cleaningtiktok #ovencleaning ♬ Confidence (sped up version) - Ocean Alley

3. Uklanjanje mrlja na kauču s krpom i poklopcem

Tabletu za strojno pranje posuđa potrebno je rastopiti u vrućoj vodi i tu smjesu staviti u poklopac. Njega zatim omotati krpom i jednostavno poklopcem prelaziti po mrlji na tkanini kauča ili stolca.

4. Bomba za ispiranje WC školjke

Limunska kiselina, soda bikarbona, eterično ulje i deterdžent za ručno pranje suđa sastojci su za bombicu za čišćenje wc školjke. Korisnica TikToka pokazala je kako ju jednostavno složiti, a redovitim korištenjem održava se svježina u kupaonici.

5. Brisanje vrata krpom od mikrovlakana

Prašinu i otiske prstiju s vrata brzo ćete ukloniti tako našpricate sredstvom, uklonite običnom krpom i zatim osušite krpom od mirkovlakana. Tako su u kratkom roku vrata i čista i suha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 16:12