BAŠ JEDNOSTAVNO

Vlakna i dlačice na odjeći nestaju uz pomoć vlažnih maramica. Pogledajte kako

 /SHUTTERSTOCK

Ponekad je sve što je potrebno mali trik kako bi kućanski poslovi bili mnogo lakši i ugodniji. Ovaj put to vrijedi i za stavljanje vlažnih maramica u perilicu rublja! Ako niste znali, vlažne maramice mogu ukloniti dlačice s odjeće. Djeluju kao skupljači vlakna, dlake i kose. Bacanjem vlažnih maramica u perilicu uštedjet ćete vrijeme za čišćenje dlačica, kose kao i dlaka na odjeći nakon strojnog pranja.

Kako staviti vlažne maramice u perilicu rublja

Ne stavljajte više od 3 vlažne maramice u pranje. Jer prema onima koji su koristili ovu metodu, 3 su dovoljne za svu odjeću u perilici. Također biste trebali koristiti nove vlažne maramice za svako pranje za najbolje rezultate.

image
/SHUTTERSTOCK

Kriteriji za odabir vlažnih maramica

Vlažne maramice trebaju biti dovoljno debele da se tijekom pranja ne raspadnu. Kako biste provjerili jesu li dovoljno debele, otkinite ih rukama. Ako se maramice ne trgaju, odgovarajuće su debljine.

Ne mijenjajte vlažne maramice krpenim

Ne pokušavajte vlažne maramice zamijeniti papirom ili krpom. Listovi papira nisu dovoljno izdržljivi, pa ćete nakon pranja ipak morati očistiti sitne komadiće papira koji su zgnječeni i zalijepljeni za odjeću. Platnene maramice neće učiniti isto što i vlažne maramice i nećete vidjeti nikakve rezultate.

image
/SHUTTERSTOCK

Ne zaboravite ukloniti miris s vlažnih maramica

Ako vam se ne sviđa miris vlažnih maramica, pokušajte odabrati antibakterijski proizvod za vlažne maramice bez mirisa. Možete koristiti i omekšivač za odjeću kako biste pojačali miris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 00:27