ZA SVAKI UKUS PO NEŠTO

Vodič kroz proljetne trendove u bojama i uzorcima

 

Jednostavno se ne možemo dovoljno nagledati proljetnih trendova koji nas okružuju ovo proljeće. Ljubitelji zelenila definitivno dolaze na svoje jer su cvjetni uzorci pravi must-have. Ako ste se zaželjeli mora i sunca, pastelne boje i nijanse plavih nikada nisu bolje izgledale u interijerima. Ako tražite načine kako unijeti dodatnu toplinu u svoj dom, bez previše kompliciranja s uzorcima i bojama – pronaći ćete divne ideje.

Da zaista ima po nešto za svakoga, najbolje pokazuje lista trendova u bojama i uzorcima koju vam donosimo u nastavku.

Svježa zelena boja

Niti jedna boja ne najavljuje proljeće bolje od zelene. Zelena boja paprati apsolutno preuzima scenu, naspram nijansa zelenih boja koje su se do sada koristile najčešće u komplementarnim kombinacijama. Prirodno i svježe je upravo onako kako želimo da naš prostor odiše. Tajna u ovakvom uređenju jest ta da za popuniti prostoriju tom bojom trebate najviše - biljke. Zatim, kako biste istaknuli zelenu boju, za ostale predmete u interijeru koristite prirodne materijale i boje.

Roza boja ravno iz prirode

Mislimo upravo na onu nježnu, a opet primjetnu, boju cvijeća u proljeće. Kombinirana s nijansama ljubičaste i dominantnom bijelom, svaku će prostoriju učiniti svježom i prozračnom.

Nebesko plava

Obožavamo vedro nebo, i to sve njegove nijanse, pa zašto ga ne bismo uklopili u interijer? Ove nijanse djeluju umirujuće, a dodatkom tamnijih plavih nijansi unijet ćete i dašak morske atmosfere. Također savjetujemo igranje s teksturama i uzorcima radi postizanja dinamičnosti u prostoru.

Boja meda

Ove sezone u interijere ulazi nova nijansa žute boje - i to u boji meda. Daje dašak elegancije na baršunastim materijalima, a pomoću svih ostalih materijala unosi pravu proljetnu toplinu u dom. Upravo zbog toga idealna je za spavaće sobe i dnevne boravke, gdje uvijek idemo za udobnošću.

Mješavina uzoraka i tamnih nijansi plave boje

Geometrijski uzorci kolbat nijanse plave boje na bijelim pozadinama su pun pogodak. Kada ih uz to kombinirate s tamnom nijansom kraljevsko plave boje, dobit ćete u svom interijeru pravu razigranu proljetnu eleganciju.

Kombinirajte rozu i boju meda

U prethodnim smo se točkama držali monokromatskih paleta, a nastavljamo s proljetnim kombinacijama boja. Prirodne nijanse roze boje i boja meda se obožavaju, posebno kada im se dodaju bijela i siva. Sve zajedno tada stvaraju u isto vrijeme romantično i moderno uređenje prostorije.

Svježe cvijeće i cvjetni uzorci

Dvije stvari koje će se ovog proljeća naći na svim popisima proljetnih trendova. Cvjetni uzorci na tapetama su još uvijek apsolutni hit, a u kombinaciji sa svježim cvijećem ne možete pogriješiti.

Kombinacija svega prethodno navedenog

Rozi detalji, fotelje boje meda, svježe cvijeće, tapete cvjetnog uzorka, dekorativni elemnt geometrijskog oblika, tamno plavi baršunasti kauč... Možete se odlučiti za samo jedan trend, a možete ih spojiti sve zajendo i dobiti savršenu proljetnu harmoniju u svom interijeru.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:51